Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Diverse spørsmål om MC lappen


Brap

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

1) Ja.

2) Ja. Men hvis du ikke får lappen innen ca. utgangen av 2012 vil du derimott kanskje ha ny oppkjøring. I dag får du klasse A (tung mc) med en gang, men med restriksjoner på effekt de 2 første år eller til du blir 21. Fra 2013 innføres EUs nye førerkortdirektiv som blir felles for hele EU/EØS. Da innføres klasse A2 for mellomtung, og det kreves (kanskje) ny oppkjøring for å få klasse A.

3) Jeg hadde oppkjøring for 12 dager siden og brukte nesten 25k, selv om jeg hadde A1 og BE fra før... Mest pga en vanvittig blodpris i Rogaland hvor jeg tok det. Var vel ca 18k bare for det obligatoriske. Enkelte steder er det mulig å få det obligatoriske til rundt 10k mener jeg. Kjøreskolene i Rogaland har ventelister lange som et vondt år (jeg måtte vente over 1 år). Jeg hadde vel det obligatoriske + 4x90min. Det som var ekstra var mest for å bli vant til skolesykkelen, særlig mtp. de kjøretekniske øvelsene i starten av oppkjøringen. Jeg ville være sikker på å bestå, grunnet at jeg ikke hadde tid til å stryke ;)

 

Og jeg bestod :D

 

Det kan lønne seg å sjekke litt priser, men velg for all del en seriøs skole.

Endret av grizzlyx
Lenke til kommentar

Tusen takk for svar.

 

Planen er å ta den til våren (som går over til tung september 2012).

Bor i Rogaland og må ta lappen her, noen tips? (har selv de samme førerkortene som deg, pluss en masse maskinførerbevis som dessverre ikke har noe å si :p )

Endret av Einaar
Lenke til kommentar

Hvis du vil ta lappen neste år er tips nummer én er å melde seg på en trafikkskole ASAP! Angående valg av trafikkskole kjenner jeg egentlig bare til Din Trafikkskole, Bjørns og Olavs i Sandnes. Din trafikkskole og Olavs trafikkskole er begge svært gode og seriøse.

 

Bjørns (ihvertfall med kjørelærer Rolf, som styrer mc-delen av Bjørns Trafikkskole) vil jeg ikke anbefale. Det ble en del surring, han kom for seint til timene, snakket til stadighet i mobiltelefon mens vi kjørte, sitter og røyker bak på mcen mens elever kjører (kanskje ikke krise, men virker litt useriøst). Han ville også ha betalt for en oppkjøring som ble avlyst av trafikkstasjonen grunnet kjøreforhold (nattefrost på høsten).

 

Ellers er det viktig å trene på øvelsene på trafikkstasjonen. Tren mye på korrekt bremsing, unnamanøver, krypkjøring etc. Helst tren på trafikkstasjonen, der alt vil være som på oppkjøringen. Siden du har A1, kan du kjøre på lettsykkel hvis du ikke har tung sykkel og noen å øvelseskjøre med. De kjøretekniske øvelsene er endret litt de siste åra, så ta en titt på vegvesenets nettsider.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...