Gå til innhold

Droppe etterkontroll hos verksted/vegstasjon?


Hightow3r

Anbefalte innlegg

Hei, jeg ble stoppet i teknisk kontroll i går, og ble bedt om å fjærne sotinga på vinduene i dørene framme. Jeg fikk en lapp der det står at jeg må på ett "Godkjent verksted" ELLER statens vegvesen innen 1 uke å "vise" at jeg har fjernet det.

 

Det jeg lurer på er, hvordan fungerer kommunikasjonen mellom ett godkjent verksted f.eks og biltilsynet? Vis jeg dropper å dra dit, får biltilsynet beskjed fra noen? Får jeg en purring om jeg ikke drar?

 

Noen som har droppet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når du møter på verkstad godkjent for EU-kontroll og syner lappen, vert verkstadkontrollen rapportet inn, antan straks eller på natta etter kontrollen. Utan slik innrapportering til vegvesenet, eller kontroll ved ein trafikkstasjon, vert utskrive krav om avskilting av bilen din utan vidare, han er då i status som "ikkje EU-godkjent". Då kan både politi, tollvesen og vegvesen kva tid som helst klyppa skilta, same kor bilen står (både på privat og offentleg eigedom) og det kostar kring 2000 kr å få dei att. I praksis må du og ha nye skilt (ca 400 kr og nokre dagar å venta) om du ikkje veit konkret KVEN som har inndrege dei og kvar dei er, og i siste tilfelle må du venta til skilta kjem inn til vegstasjonen før du får dei att. Etter ei slikt avskiltingskrav er heller ikkje trygdinga gyldig. Kasko er "ute av drift" utan vidare, og trafikkforsikringa kan krevja deg att for utlegg om du gjer skade.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...