Gå til innhold

Ny bærbar 14/15,6" til allsidig bruk


Anbefalte innlegg

Hei!

Har nå lest gjennom alle mulige slags tråder, men fant ingen som passet meg helt. Det var stort sett budsjettet som ikke passet, enten for lavt eller for høyt. Jeg har tenkt å kjøpe min første bærbare pc og den skal brukes til litt av hvert som: Media, surfing, litt spilling, dokumentbehandling osv. Når det gjelder spilling så har jeg ikke tenkt å kjøre de nyeste spillene på max grafikk eller noe lignende. Ser mer for meg at det blir litt småspill som kjøpes på Steam, Starcraft 2 og Quake Live. Jeg har også tenkt å koble denne til plasmatv'n via hdmi for å se på tv-serier og lignende. Siden jeg har tenkt å ta med denne maskinen på universitetet så har jeg fundert meg fram til at 14" må være en fin størrelse.

 

Det jeg har lyst til at maskinen skal inneholde:

- HDMI

 

- USB 3.0 (Men hvis en maskin inneholder alle andre krav utenom dette er jeg villig til å gi slipp på den, hvis ikke det er veldig dumt av meg?)

 

- Optisk drev

 

- Matt skjerm

 

- Vil helst unngå numerisk tastatur

 

- Sandy Bridge cpu? (Vet ikke hvor viktig dette punktet er, men det virker å være et krav som går igjen i andre tråder jeg har lest så da er det kanskje greit å ha den slags)

 

- Mulighet til å montere SSD uten å bryte garantien(Mener å huske at jeg leste i en tråd at en modell fra Asus hadde dette problemet, men husker ikke hvilken)

 

Der jeg stort sett møter veggen er matt skjerm, det virker som om det knapt finnes en modell som har denne egenskapen sammen med de andre "kravene". De modellene jeg har sett litt på er:

Asus U46SV

Asus U36SD(Selv om den er 13,3")

Asus U41JF

Asus N43SN

Ut av disse modellene så er det jo bare U41JF som har matt skjerm, men slik jeg har skjønt det så er dette en utgående modell. Jeg har også sett på flere Sony Vaio modeller som ser aktuelle ut, men det står ikke oppgitt om skjermen er matt eller ikke. Hvis noen vet om Vaio-modeller som har matte skjermer blant 14"-modellene så tar jeg gjerne i mot tips. Ut fra de modellene jeg har sett på virker U46SV mest aktuell, men så var det den forbaska skjermen da..

 

Hvis det er noen andre modeller jeg burde ta en titt på så setter jeg pris på anbefalinger. Når det gjelder budsjettet så har jeg ikke fundert så mye på det, rundt 8000kr kanskje? Men kan godt gå noen hundrelapper over det hvis det er en modell som gjør seg fortjent til prislappen.

 

Av en eller annen grunn så virker det som om at det ikke hadde vært noe særlig problem å finne en slik bærbar pc i størrelsen 15,6", men jeg er veldig usikker på om det blir stort å dra med seg på univsersitetet. Har ingen konkrete modeller å linke til i den størrelsen siden jeg stort sett har sett på 14". Må innrømme at jeg har mest lyst på 14", men kan ta 15,6" opp til vurdering hvis det er gode grunner for det :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da sitter jeg i samme båt som deg ;)

 

Asus U36SD, dette er en veldig god pc til prisen. Bare synd man ikke kan bytte til SSD uten å åpne hele pcen (kilde), kan jo eventuelt gå for denne: http://www.dustinhome.no/asus-u36sd-ci7-27-8gb-160-ssd-gt520m-133-w7hp/product/5010601215 (men blir dyrt iforhold til hva man får)

 

Linker:

Review - http://www.netbooklive.com/asus-u36sd-u36s-review-10068/

Lite review - http://techinstyle.tv/products/u36sd-close-ups-and-hardware-spec-preview/

U36 vs Vaio SB -

 

 

Asus U46SV, dette er en pc jeg har sett på en del. Vet ikke om man kan bytte til SSD uten å åpne (::men ser slik ut her::). Ellers 6-8t normalt bruk, optisk drev, usb 3, lett å oppgradere til 8gb ram, SB i5, gt540m, blåtann og hdmi er pluss.

 

Linker:

Open Box - http://www.youtube.com/watch?v=2MoA6ExZesk

User review: http://forum.notebookreview.com/asus/605651-my-review-asus-u46sv.html

 

 

Asus N43SN, har også vurdert denne. Men pga batteri har den blitt utelukket, vet ikke stort om denne desverre.

Lenke til kommentar

Anbefaler deg også å følge med her:

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1368259

 

Her er et annet tips til deg: Acer Aspire TimelineX 3830TG-2414G50nbb

http://www.ps.no/ArtDtl.aspx?i=223346&salg=

 

 

Det blir litt vanskelig å vurdere pcene opp i mot hverandre da ingen har review av Asus u46sv.

Men her er en sammenligning fra prisguide:

http://www.prisjakt.no/product.php?j=938303,929531

 

 

Eneste forskjellene imellom u46sv og acer 3830tg:

Asus 14" - Acer 13,3"

Asus 7200rpm hdd - Acer 5400rpm hdd

Asus 1333Mhz ram - Acer 1066Mhz ram

Asus 8cell batteri - Acer 6cell batteri (men acer har like lang batteritid som asus pga energi-saver)

Asus ca 2.4kg - Acer ca. 1.9kg

Asus usikkert av bytte av HDD - Acer eget panel til ram/hdd

 

 

Så imellom de to heller det mot personlige ønsker, asus vs acer.

 

Men en ting er verdt å merke seg, Acer sliter med CPU Throttling and Gaming, fps dropp i spill.

Dette kan du lese om her, samt et stort review av en tilsvarende pc:

http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-3830TG-Subnotebook.54641.0.html

 

_______________________________

 

Så alle der ute, kom gjerne med innslag. Både til disse pcene og andre pcer!

Lenke til kommentar

Velkommen ombord, får håpe vi ikke blir sittende for lenge i båten og legger til kai snart :)

Takk for gode innlegg, skal holde et øye med tråden du linket til i håp om at det kommer noen knakende gode tips der. Slik ståa er nå så ser det ut til at det blir U46SV så får jeg bare bite det i meg at skjermen ikke er matt, men har enda en lite håp om det kommer en modell snikende ut fra intet som matcher ønskene mine :wee:

Lenke til kommentar

Beklager for bump, men siden dette tilbudet går ut om 3 timer så hadde det vært gøy hvis noen har noe å si om denne maskinen for den går tilbake til normal pris:

http://www.netshop.no/Avdelinger/PC--and--SERVERE/B%C3%A6rbar-PC/14----14-1-/Dell/Dell-Alienware-M14x-Intel-Core-i5-2410M-14,1HD-LED,6GB,750GB,GT555M,W7HP64-49340.aspx

 

Edit: Eller kanskje ikke, den er visstnok litt bråkete av seg når det får mye å gjøre.

Endret av CurSe
Lenke til kommentar

Så var det meg igjen, litt usikker på hva jeg egentlig skal ende opp med. Tror jeg har bestemt meg for at det blir en 14" eller 13,3"(helst 14" egentlig) etter at jeg var i butikken for å se hvor store de faktisk er i forhold til hverandre.

Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at jeg er pent nødt til å gi slipp på kravet om matt skjerm og ønsket om en oppløsning bedre enn 1366x768.

 

Så her er noen maskiner jeg har sett litt på i dag:

 

Sony VAIO 14" bærbar PC VPCCA2S1E/W

SONY VAIO SB1X CI5 2.3 4GB/500 13.3" W7P

SONY VAIO SB1V CI5 2.3 4GB/500 3G 13.3" W7P

Sony VAIO 13,3" bærbar PC VPCSB1V9E

ASUS U46SV CI5 2.3 4GB/500 GT540M 14" W7HP

 

For alt jeg vet så kan noen av modellene til Sony gå igjen, utrolig klønete navneinndeling på modellene syntes jeg. Eneste grunnen til at de litt dyrere modellene er interessant for meg er at jeg mistenker at de kan leveres med plus eller premium panel, slik som man kan konfigurere selv på Sony sine sider. Høres også litt trygt ut å eventuelt bare bestille en modell fra Elkjøp, se hvordan den er når den kommer fram, for så levere den tilbake nede på butikken hvis det viser seg at jeg ikke liker skjermen.

 

Den første maskinen jeg linket til er vel den som frister mest for øyeblikket mtp pris og så er jeg nysgjerrig på skjermen. Asus 46sv blir vel den direkte konkurrenten til den, men leste noen erfaringer om at skjermen har dårlig innsynsvinkel så det skremte meg litt. Hvordan det er på Sony-modellen har jeg ikke klart å finne ut av enda.

 

Så jeg vet ikke helt, hva tror dere?

 

Edit: Jeg ga opp, orker ikke lese mer specs. Bestilte en U46SV og får håpe jeg blir fornøyd med den :)

Endret av CurSe
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...