Gå til innhold

Min mening om at jeg må betale skatt.


Anbefalte innlegg

Jeg står overfor en stor utfordring og søker deres hjelp til å finne en holdbar løsning. Jeg er i mot tyveri. Også det statlige legaliserte sådanne. Jeg ønsker en løsning på problemet der staten systematisk stjeler store deler av resultatet av mitt produkt. Dette i form av skatter og avgifter. Den sunne etikken forteller meg at jeg er i min fulle rett til å benytte alle nødvendige midler for å motvirke tyveri rettet imot meg. Loven på den annen side tilbyr meg ikke et slik utvidet forsvarsapparat imot tyven. Faktisk er loven formulert slik at den støtter statens tyveri av meg. Det er altså et diametralt motsetningsforhold mellom sunn etikk og norske lover.

 

Jeg klarer rett og slett ikke forestille meg noen annen måte å stoppe staten i å stjele fra meg, annet enn å gjennomføre systematiske attentater hvor jeg tar livet av politikere, byråkrater, medlemmer av domsstolene og ansvarlige offentlige ansatte i så store antall at det demotiverer tilsig av rekruttering. Fjerner jeg tyvene så må nødvendigvis tyveriet opphøre.

Jeg er svært interessert i om det finnes en annen måte å stoppe staten fra å forsøke å stjele fra meg. Det er virkelig ikke ønskelig å måtte gjøre seg selv til massemorder for å få slutt på utilbørlige krenkelser av meg. Jeg håper noen av dere er skikkelig smarte og kan komme på et alternativ. Vær bare klar over at forslagene dere gir meg må oppfylle bl. a disse kriterier:

 

1) Forslaget må ikke inkludere nedleggelse av mitt arbeide. Dette vil riktignet stoppe statens tyveri da det ikke lenger er noe å stjele, men dette er ikke tilstrekkelig tilfredsstillende. Jeg er ikke bare imot tyveri, men også imot bandittstatens indirekte rett til å regulere min produksjon.

 

2) Forslaget må ikke inkludere lovlig eller ulovlig tapping av offentlige midler, være seg i form av å nyte sosiale goder eller i form av eksempelvis momsbedrageri. Jeg er et aktverdig menneske og er derfor ikke bare imot bandittstatens tyveri, men også bandittstatens indirekte rett til å regulere min anstendighet. Jeg ønsker ikke hjelp fra bandittstaten. Jeg ønsker bare at bandittstaten lar meg være i fred.

 

3) Forslaget må ikke inkludere emigrasjon av noe slag. Jeg er ikke bare imot statens tyveri, men også imot bandittstatens rett til indirekte å bestemme hvor jeg skal få bo for å slippe å bli plaget av den. Jeg anerkjenner ikke bandittstaens støttespillere større rett til å bo og arbeide i Norge enn meg. Bare fordi det er større oppslutning om bandittisme enn rettskaffenhet betyr ikke i etisk forstand at de rettskafne har svakere rettigheter enn banditter. Hvis det ikke er etikken bandittstaten søker å støtte seg på, er utfordringen redusert til hvem som best er istand til å bekjempe den andre. Da er fornuft forlatt og det er bomber og kuler som gjelder. Jeg er glad for at jeg her har en solid forsje som ikke lar seg kompensere ved antall. Hvis bandittstaten innrømmer at den ikke har noen etisk begrunnelse for sin tvang og sitt tyveri, men har likevel ikke til hensikt å slutte å tvinge og stjele så skal jeg demonstrere hvor hensynsløse vi kan bli overfor mennesker som åpenlyst innrømmer sin ondskap.

 

Dette er tre eksempler på hva jeg ikke anerkjenner som holdbare forslag til løsning. Fra disse tre eksempler bør det være enkelt å utlede alle andre forslag som også åpenbart bør stille i samme uholdbare klasse. Det er den klasse som bryter imot prinsippet som går ut på at den ene ikke skal ha svakere rettigheter enn den andre. Altså, jeg skal ikke har dårligre rettigheter bare fordi jeg er imot tvang og tyveri. Det er ikke etisk forsvarlig at hverenkel av de som støtter tvang og tyveri skal ha rikere rettigheter enn meg. Å være for og imot skatt er ikke to likeverdige standpunkter. De skiller seg fra hverandre på det vesentlige punkt hvor det første søker å ramme med tvang og tyveri, mens det andre standpunkt bare er ønske å få være i fred. Det er den som vil utføre en handling rettet imot et annet menneske som skylder å rettferdiggjøre den moralsk. Den som vil være i fred gjør ikke krav på å få utføre en handling som rammer andre. Bandittstaten og dens støttespillere på den annen side søker å utføre handlingen tvang, herunder tyveri, og skylder å rettferdiggjøre denne handling slik at den går klar av den sunne etikkens begrensninger. Det kan ikke finnes en slik rettferdiggjørelse hvor tvang og tyveri støttes da en slik rett enkelt kan tilbakevises. Hvis bandittstaten mestrer å rettferdiggjøre tvang og tyveri av meg trass jeg ikke har gjort meg skyldig til det samme, så vil en slik rettferdiggjørelse også inkludere en støtte til min rett å tvinge og bestjele bandittstaten. Hvis jeg benytter meg av denne rett bare i moderat omfang vil jeg sørge for å benytte min rett til å tvinge bandittstatens å reversere sin tvang og sitt tyveri. Dermed har vi demonstrert at rett til tvang av uskyldige mennesker er en selvmotsigelse. Dette demonstrerer at det ikke kan finnes noen rettferdiggjørelse som støtter opp under statens legaliserte tvang og tyveri. Dette har vi utledet kun i fra likhetsprinsippet som sier den ene ikke kan innrømmes større rettigheter enn den andre. Det kan ikke eksistere et sunt etisk prinsipp som forbyr individet noe det tillater bermen. Som om dette ikke er nok så kan det enkelt demonstreres at staten ikke kan ha rett til resultatet av mitt produkt. Hvis staten eier resultatet av mitt produkt så må dette være tilfellet, være seg jeg eksisterer eller ikke. Fjerner vi meg i fra bildet, så vet vi positivt at mitt produkt ikke kan bli til. Å eie noe som ikke eksisterer er selvmotsigende rør og dermed faller krav om skjev fordelig av rettigheter mellom borgerne, ved den logiske falsifikasjonsmetode: reductio ad absurdum.

 

For ekstra å legge trykk på hvor utfordrende jeg mener denne utfordring er, la meg skynde meg å legge til at jeg har absolutt ingen tro på at det finnes noen annen løsning enn å begå massedrap hvis mål er raskest mulig å sørge for at jeg og alle andre som er imot legalisert tvang og tyveri skal få beholde resultatet av vårt produkt uten å bli plaget med tvang og tyveri fra bandittstaten. Jeg er likevel ydmyk nok til å utbe til kreativ brainstorming. Jeg vil gjerne høre om det hvis det finnes et rimelig alternativ. Jeg vil bli mektig imponert om en av dere er istand til å presentere for meg et rimelig alternativ.

 

 

 

Chris Integritet Joyce

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

La meg se

 

Du vil nyte av alle godene som det vil si å leve i Norge, men du vil ikkje være med på "spleiselaget"?

 

Hvordan blir disse godene til hvis det ikke eksisterer statlig legalisert tyveri?

 

Det er ikkje tyveri å betale skatt, du betaler penger som du får igjen i form av samfunstjenster, nye veier, sykehus etc.

 

Sånn morsom logikk har jeg også lyst å bruke. Bare se nå. Hvis jeg rapper bilen din, men kommer tilbake med hjulene etter noen uker, så er det ikke tyveri fordi du har fått noe tilbake!

 

Men viss du skal slutte og skatte er det bare å slutte og skatte, rett og slett sei at du vil styre skattingen din selv og slutt å betal inn skatt, etter noken år så blir du dømt til noken år i fengsel der du får oppbygd pensjonsrettigheter med staten å du kommer faktisk til å tjene penger på staten sin bekostning av å sitte i fengsel.

 

Jeg skrev klart og tydelig at det skulle være et rimelig forslag. Det er ikke rimelig at jeg skal utsettes for den risiko det er å komme i fengsel bare fordi jeg ønsker å slippe å bli frastjålet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det du har er et forvrengt bilde av samfuns Noreg som framstår som ein velferdsstat.

 

Joda, viss du rapper bilen min å ikke kommer tilbake med den, så skatter vi sånn at politiet har muligheter til å komme og ta deg for også deretter gi meg bilen min tilbake å du må betale en enorm erstatning til meg å ei klekkelig bot til staten.

 

Det er ikkje tyveri, det er en borgerplikt så lenge du bor i Norge og skatte, sånn kommer det alltid til å vær, med mindre du har lyst å begynne og betale for skolegang 1-10 inkl videregående, eller at du har lyst til å betale sjukehus opphold som er en klekkelig pris i døgnet, viss du i morgen blir påkjørt av en bil og blir 100% pleietrengande er du garantert hjelp, du kommer til å få den hjelpen du trenger fordi at vi andre betaler skatt, har selv en far som fekk dene skjebnen så veit at skattepengene som eg betaler går til en god sak der også.

 

Det er ikkje tyveri det er et bidrag til samfunnet som skal gjøre det her en bedre verden.

 

Viss du ønsker å måtte dekke alle disse utgiftene skjøl så er det ditt valg, men i Norge kommer det aldri til og skje.

 

At skatter å avgifter kunne vært mer rettferdigfordelt er noe annent.

 

Men tenk om alle skulle ha slutta og skatte? ka hadde skjedd då?

Koffor skal absolutt du slutte med det og ingen andre?

 

Det du prøver å opnå her er faktisk ulovelig og viss administrarorer tar deg seriøst her burde dei faktisk kontakte politiet.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Jeg klarer rett og slett ikke forestille meg noen annen måte å stoppe staten i å stjele fra meg, annet enn å gjennomføre systematiske attentater hvor jeg tar livet av politikere, byråkrater, medlemmer av domsstolene og ansvarlige offentlige ansatte i så store antall at det demotiverer tilsig av rekruttering. Fjerner jeg tyvene så må nødvendigvis tyveriet opphøre.

Chris Integritet Joyce

 

Tulling! Har du ikke lest avisene i de siste?

 

Skattene er altfor høye i Norge, men vi er verdens beste land å bo. Slutt å klag, og flytt til et skatteparadis!

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Det eneste "logiske" som står igjen er at du begynner å arbeide svart. Hvordan tror du at du skal kunne ha samme brutto timelønn hvis ingen betaler skatt? Det er rett og slett ikke mulig!

 

Jeg kan sjønne at det er frustrende at staten "stjeler" pengene dine, men det er da også ytterst nødvendig for at grunnleggende funksjoner i samfunnet opprettholdes, som f.eks politiet. Hadde det vært stas om hjemmet ditt hadde blitt ranet i natt og du ikke eier nåla i veggen i morra tidlig fordi vi normenn ikke har råd til slikt?

 

Det virker som du ikke anerkjenner demokratiske prosesser og skulle helst sett at Norge var et økonomisk anarki?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Viss det her er en troll så burde faktisk PST bli kontaktet bare for "the heck of it"

 

Police state, here we come! :roll:

 

Alle som har meninger som ikke passer i det sosial demokratiske imperiet, bør nå snarest mulig legges for hat og rapporteres til PST så fort som mulig!

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Viss det her er en troll så burde faktisk PST bli kontaktet bare for "the heck of it"

 

Police state, here we come! :roll:

 

Alle som har meninger som ikke passer i det sosial demokratiske imperiet, bør nå snarest mulig legges for hat og rapporteres til PST så fort som mulig!

 

 

Så det at han truer regjeringen på et offentlig forum er bare noe vi skal godta?

Spesielt i disse tider ..

 

Men skal gi det en sjangse til å lese første tråden.

 

Norge er en rettsstat btw, så ja, thats how it works.

Lenke til kommentar

Det du har er et forvrengt bilde av samfuns Noreg som framstår som ein velferdsstat.

 

Et fornuftig menneske skylder alltid å ha som sin underliggende arbeidshypotese at han har et forvrengt bilde av spørsmålet han diskuterer. Har du dette som din underliggende arbeidshypotese?

 

Joda, viss du rapper bilen min å ikke kommer tilbake med den, så skatter vi sånn at politiet har muligheter til å komme og ta deg for også deretter gi meg bilen min tilbake å du må betale en enorm erstatning til meg å ei klekkelig bot til staten.

 

Ditt argument bestod i: "Hvis offeret får noe tilbake fra tyven som har tatt noe fra ham så skal tyveriet ikke betraktes som tyveri". Jeg demonstrerte hvilke absurditeter dette leder til.

 

Det er ikkje tyveri, det er en borgerplikt så lenge du bor i Norge og skatte,

 

Tyveri blir ikke mindre tyveri av at tyven har skrevet inn i en bok at tyveri er obligatorisk.

 

sånn kommer det alltid til å vær, med mindre du har lyst å begynne og betale for skolegang 1-10 inkl videregående,

 

Jeg har ikke engang lyst å gå på den skolen du snakker om. Jeg har definitivt ikke lyst å bli fratatt penger til denne skole.

 

eller at du har lyst til å betale sjukehus opphold som er en klekkelig pris i døgnet,

 

Har du glemt hvor pengene kommer fra som går til å betale sjukesengen din?

 

viss du i morgen blir påkjørt av en bil og blir 100% pleietrengande er du garantert hjelp, du kommer til å få den hjelpen du trenger fordi at vi andre betaler skatt, har selv en far som fekk dene skjebnen så veit at skattepengene som eg betaler går til en god sak der også.

 

Du får ikke skatt ut av klassen tyveri ved å appellere med påstand om at tyveri er den eneste måte du kan skaffe deg en vare eller tjeneste.

 

Det er ikkje tyveri det er et bidrag til samfunnet som skal gjøre det her en bedre verden.

 

Tyveri er å ta fra annen hva som tilhører annen uten den annens samtykke. Gir en derimot fra seg sine midler frivillig er det en annen sak. Skatt byr ikke på frivillighet.

 

Viss du ønsker å måtte dekke alle disse utgiftene skjøl så er det ditt valg, men i Norge kommer det aldri til og skje.

 

At skatter å avgifter kunne vært mer rettferdig fordelt er noe annent.

 

Den eneste rettferdige måte å fordele tyvegods er ved å gi det tilbake til den det er frastjålet nøyaktig i den forfatning det var da det ble tatt.

 

Men tenk om alle skulle ha slutta og skatte? ka hadde skjedd då?

Koffor skal absolutt du slutte med det og ingen andre?

 

Vi hadde åpenbart fått et mer rettskaffent samfunn hvor ikke brorparten av alle varer og tjenester ble finansiert av tyveri i et mafialignende system.

 

Det du prøver å opnå her er faktisk ulovelig og viss administrarorer tar deg seriøst her burde dei faktisk kontakte politiet.

 

Det skulle ikke forundre meg det minste. En ting er at du som et barn i tenårene tror slike ting, men det finnes bekreftelser på at administratorene har det på nøyaktig samme måte.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så, la oss gå litt dypt..

 

Det psykologiske perspektivet tilsier at du har et forvrengt syns på kordan samfunnet er oppbygget rundt det økonomiske fordelingssystemet, du tror at staten stjeler i fra deg personlig uten å klare å definere tyveri, et tyveri er noe som blir stjelt urettmessig i fra deg, alså uten for Norges lovverk, til dømes at nokon stjeler lommeboka di på bussen.

 

Det å være en del av et samfun har goder og bakdeler, for at du skal kunne få nyte av godene må du være med og bidra.

 

Du er heldig, du er født i verdens besteland å bo i, alikavell velger du å klage over at du må gi litt av din overveldige formue (likt for alle) for at Norge skal bli en bedre plass å bo i.

 

Eg kan gå med på at eg syns at skatte å avgift systemet i Norge er skammelighøgt, men den "boken" som du omtaler er dei levemåtane vi må inrette oss etter, om du velger å ikkje inrette deg etter den boka så blir du sent i karsjotten, eller med det synspunktet du har på samfunnet så blir du vell sendt åp en litt annen plass, der du kommer i lag med likesinna.

Lenke til kommentar

La meg se

 

Du vil nyte av alle godene som det vil si å leve i Norge, men du vil ikkje være med på "spleiselaget"?

 

Hvordan blir disse godene til hvis det ikke eksisterer statlig legalisert tyveri?

 

 

De godene blir til fordi vi andre er med i spleiselaget som det er vår borgerplikt å være med i. Jeg har levd på min mor og far og Norges skattebetaleres bekostning i 18 år av mitt liv. Det er min plikt I DET MINSTE betale tilbake det jeg skylder samfunnet gjennom skatter og avgifter.

 

Jeg ville ment at din beste utvei var å oppsi ditt statsborgerskap, og likevel beholde retten til å bo i Norge på et eller annet vis. Men etter litt søk har jeg sett at det dessverre er umulig uten videre å si opp det norske statsborgerskapet.

 

Men jeg har et par spørsmål til deg:

 

 

*Du mener vel ikke at du mutters alene kunne tatt livet av nok mennesker til å få styresmaktene til å endre på loven slik at den ble slik du ønsker? I værste fall kunne du kopiert AndersBB, men selv det er usannsynlig. Og hva ville resultatet vært? Jo, dine mål ville blitt enda fjernere.

 

 

*Du er klar over at de handlingene bare ville gjort det værre for deg selv; du ville blitt satt i fengsel på livstid?

 

 

*La oss se for oss at du i morgen får en kreftdiagnose. Om to år er du kvitt kreften, og det er staten som betaler regningen. Din behandling kostet 10 millioner kroner, altså mer penger enn du noen sinne har skattet. Hvordan ville du forholdt deg til det?

Sunn etikk sier at DU måtte betalt tilbake hver krone av de pengene før du i det hele tatt begynte å tenke tanken igjen om å slippe alle samfunnets goder og byrder - det er du enig i, ikke sant? :yes:

Endret av MækkTævvish
  • Liker 5
Lenke til kommentar

 

*La oss se for oss at du i morgen får en kreftdiagnose. Om to år er du kvitt kreften, og det er staten som betaler regningen. Din behandling kostet 10 millioner kroner, altså mer penger enn du noen sinne har skattet. Hvordan ville du forholdt deg til det?

Sunn etikk sier at DU måtte betalt tilbake hver krone av de pengene før du i det hele tatt begynte å tenke tanken igjen om å slippe alle samfunnets goder og byrder - det er du enig i, ikke sant?

 

Amen

Lenke til kommentar

Jeg klarer rett og slett ikke forestille meg noen annen måte å stoppe staten i å stjele fra meg, annet enn å gjennomføre systematiske attentater hvor jeg tar livet av politikere, byråkrater, medlemmer av domsstolene og ansvarlige offentlige ansatte i så store antall at det demotiverer tilsig av rekruttering. Fjerner jeg tyvene så må nødvendigvis tyveriet opphøre.

Chris Integritet Joyce

 

Tulling! Har du ikke lest avisene i de siste?

 

Skattene er altfor høye i Norge,

 

Ja, alt over null er altfor høyt. Det er nemlig tyveri.

 

men vi er verdens beste land å bo.

 

For parasitter og snyltere ja, men ikke for oss rettskafne mennesker som tvinges til å bære dere på våre skuldre.

 

Slutt å klag, og flytt til et skatteparadis!

 

Forsvinner statens legaliserte tyveri da?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Haha! er sikker på at eg har skattet mye mye mer en deg det siste året..

 

Men ja, viss du flyttet til et skatteparadis til dømes Monaco, Begynner å jobbe i Offshore i dei følgande landene: Brasil, Canda og en heil del med Afrikanske land, der i blant Nigeria så slepper du å betale skatt og kan fortsatt leve fult ut med godene i Norge.

Du betaler dog dei 7.5% men med en lønn på 70.000 kr i månden som lønningene er for offshore arbeidere i Nigeria så er det ikkje meir en du burde klare.

 

Du og din familie har også da krav på alt som alle andre har.

Lenke til kommentar

La meg se

 

Du vil nyte av alle godene som det vil si å leve i Norge, men du vil ikkje være med på "spleiselaget"?

 

Hvordan blir disse godene til hvis det ikke eksisterer statlig legalisert tyveri?

 

 

De godene blir til fordi vi andre er med i spleiselaget som det er vår borgerplikt å være med i.

 

Loven sier det er vår plikt. Det er loven jeg kritiserer. Det lar seg ikke gjøre å støtte loven med loven. Forstår du ikke det, veslegutt?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så, la oss gå litt dypt..

 

Det psykologiske perspektivet tilsier at du har et forvrengt syns på kordan samfunnet er oppbygget rundt det økonomiske fordelingssystemet, du tror at staten stjeler i fra deg personlig uten å klare å definere tyveri, et tyveri er noe som blir stjelt urettmessig i fra deg, alså uten for Norges lovverk,

 

Du begår den samme logiske feil som debattanten før deg. Du forsøker å imøtegå kritikk av loven, ved bruk av loven.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...