Gå til innhold

Gebe-aggregat på 2200W + vedklyver på 1500W, vedklyver starter ikke


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Har en bror som har et slikt billig-aggregat av merket Gebe. Det er på 2200W maks.

 

Han kjøpte seg en vedklyver på 1500W for å bruke på aggregatet, men klyveren starter ikke. Den begynner å gå rundt, men turtallet på aggregatet går ned og kutter etter 1 sek.

 

Er vel litt klar over hva som foregår her. Motoren drar flere ganger merkestrøm akkurat i det den starter, spenningen på aggregatet faller og motoren greier ikke å opparbeide seg turtall slik at strømtrekket går ned.

 

Er det noen måte å få dette til å virke?

 

Han har prøvd 2 klyvere på ca. samme størrelse, men begge nekter å starte. Han har koblet rett i aggregatet uten bruk av skjøteledninger. Støvsuger på 1800W starter og virker, men det er jo bare ei vifte som skal snurre rundt i motsettning til på vedklyveren der det er ei hydraulikkpumpe.

 

Noen som vet om slike aggregater leverer rett sinus?

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Jeg har vært ute for samme problemstillingen, men da i mye større skala. Vi klarte å starte vår HPU ved å koble på ennå mere last først. Det høres kanskje dumt ut, men et av problemene er at aggregatet ditt går på tomgang og rekker ikke å gi gass før turtallet blir for lavt. Du kan eventuelt hjelpe på ytterligere ved å koble ut den ekstra lasten umiddelbart etter at du starter vedkløyva.

Lenke til kommentar

Vil det da ikke være mulig å manuellt åpne gasspjeldet før klyveren startes for å få opp turtallet på motoren og deretter generatoren?

Siden han skriver billig-aggregat så regner jeg med at dette ikke er et inverter-aggregat, men et aggregat med direktedrevet generator, dvs at hvis du overstyrer speedregulatoren og får den til å øke turtallet så øker du frekvensen på strømmen. Det er mulig du kan hjelpe den med en liten boost før du starter, men du kan også risikere at aggregatet da trekker speedregulatoren ned i null slik at den stanser når du slipper igjen.

Lenke til kommentar

Takk for svar.

 

Han har prøvd å dra på gassen, men det utgjør ingen forskjell. Har også gitt han tips om å belaste aggregatet for så å svitche over til klyveren, men vet ikke om han har prøvd det.

 

Han får klyveren til å starte ved å snurre motoren i gang med hånda. Når olja har fått litt temperatur så starter den av og til for egen maskin, så det er nok akkurat for lite kraft i aggregatet for at dette skal virke optimalt.

 

Et problem med slik "håndstarting" er at starten er bare en trykknapp som man må slippe for at klyveren skal gå i retur. Dette er jo en sikkerhet, man må bruke en hånd på knappen og den andre på en spake for å klyve. Motoren stopper da hver gang klyveren går i retur, og samme prosedyre med å snurre motoren i gang må benyttes for hver kjepp man klyver. Er det noen som vet hvordan dette egentlig virker? Jeg har ikke sett dette selv, men antar at det er en magnetventil som stopper for retur av oljen så lenge start-knappen er inne (fjærretur på stempelet). En tanke er da å koble ut denne magnetventilen, eventuellt permanent inne dersom den virker slik, samtidig som start-knappen blir byttet ut med en bryter. Noen som har tanker om dette (se bort fra at sikkerheten reduseres...)?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...