Gå til innhold

Kjøpe ny bærbar -Står mellom 2 stk asus


Anbefalte innlegg

Bruksområde:

surfing på nett og gaming

 

Blir nok ikke så mye gaming av typen Battlefield 3, da dette blir gjort på konsoll.

 

Skal nok holde meg til mer typiske PC spill som Star wars TOR MMO, The secret world mmo, FM 12, Heroes of newerth etc + litt gamle slagere som CSS.

 

Er da ute etter en laptop som klarer disse utfordringene med ganske så strak arm.

 

Kikket da på Asus N53SN serien ( pris/ytelse ?, vil de takle jobben ?), hvor jeg står imellom i5 versjonen og i7 versjonen. 1500kr forskjell.

 

Hvis jeg har skjønt riktig, så vil i7 versjonen, som også har 4gb mer minne, være mer merkbart hvis man er i photoshop m.m ? og ikke ved gaming..

 

takker for tips og råd på forhånd :)

 

edit:

 

Hvordan ville det eventuelt blitt å gått ned på ASUS X53SV serien som har GT540 skjermkortet ? iforhold til GT550. Med tanke på mitt bruksområdet.

Endret av Dennis Aron
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har ikke behov for 4-kjerners prosessor dersom hovedformålet med pc'en er surfing og litt spilling. Du vil heller aldri få bruk for mer enn 4 GB RAM da.

 

GT 540M er litt svakere enn GT 550M, men det betyr minimalt i praktisk bruk. Begge vil kunne kjøre de fleste spill i moderat oppløsning og medium innstillinger på grafikken, lave innstillinger på de mest krevende spillene.

 

Pris i forhold til ytelse er det jammen meg ikke lett å si noe om, da du hverken har lenket til annonsen for laptopen, eller gitt oss prisen sammen med en detaljert liste av hvilken hardware de har i seg..

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Den siste Asus'en du lenker til, er jo noe helt annet enn det du har sett på tidligere. Asus G53SW er en ordentlig spill-laptop, med et skjermkort som er dobbelt så kraftig som i de andre Asus'ene du lenker til. Hvis det er noe sånt du egentlig vil ha, så er Asus G53SW, hos Dustin, det beste kjøpet pris/ytelse du i det hele tatt kan gjøre for tida. Hvis ikke, så er det ingenting gærnt med prisen i forhold til ytelsen på de Asus N53'ene du har lenket til heller - selv om du får dem anda litt billigere hos Dustin.

 

Jeg regner med at NiJoh prøver å lenke til en HP Pavilion, som han pleier ;).

Det er en maskin der du får mye futt for pengene, ingen tvil om det - men han unnlater jo å nevne at HP Pavilion er maskiner som blir sett på med litt mistenksomhet fra de fleste som har fulgt med i bærbarmarkedet en stund. HP Pavilion ligger - historisk sett - nær toppen av den lista som viser antall av feil og reklamasjoner pr.solgte maskin, mens Asus legger seg i den andre enden av samme. Alltid noe å ta med seg i vurderingene.

Og, ettersom man kan få en Asus G53SW til bare noen hundrelapper mer, er det egenltig ikke noe godt kjøp prismessig heller, etter min mening. Man kan faktisk få seg en enda billigere Acer, med enda et lite hakk bedre skjermkort enn Paviljongen. Men heller ikke Acer er maskiner jeg helt uhemmet vil anbefale noen, av samme grunn som med Pavilion.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Da har jeg iallefall litt oversikten.

Får vurdere litt om hvor mye jeg vil legge i dette.

 

Vil tro de nye mmo spillene, FM12 m.m ikke vil kreve så mye, og som sagt, så blir de mest krevende spillene som COD,battlefield osv spilt på konsoll.

 

Er det forøvrig noe G serien til asus har til fordel mot N serien når det kommer til koblinger ? Usb 3.0 osv..

Lenke til kommentar

FM trenger jo ikke noe særlig kraftig skjermkort, der er det prosessor og RAM som teller.

 

Så vidt jeg kan se er det de samme tilkoblingsmulighetene på G- og N- serien. Men G53 har jo plass til 2 harddisker da. Nyttig for de som vil kjøre med en kombinasjon av SSD og snurredisk, for eksempel.

Lenke til kommentar

Bare sånn at du er klar over det, så kommer Asus nå ut med nye versjoner av N53SN.

De heter N55SF ( http://www.dustinhome.no/pd_5010600760.aspx# ) og om du vurderer og ta N53Sn så ville jeg ventet til slutten av Juli for og eventuelt se om de har noen effekt på prisen til N53SN eller om du vil ha den nyeste versjonen.

De nye modellene har også 2xUSB3 istedefor 1.

 

Skal selv ha PC nå til typiske RAM og prosessorspill, da blir det en N55SF for min del.

 

Det mest behagelige med ASUS modellene er Full HD og BRA byggekvalitet.

 

Den som jeg har linket har I7, 8GB ram, men de kommer i versjoner på I5 og 4GB ram også.

Lenke til kommentar

http://new.dustinhome.no/hp-pavilion-dv7-6058-ci7-20-6gb-500-hd6770-173-w7hp/product/5010586608hp pavilion er den soleklare pris/ytelse vinner. greit de har fått litt mye imot seg, men de nye maskinene er lagd av aluminium så det er et godt kjøp, jeg har en selv 6058 og den er rå!

 

 

eventuelt kan du gå for denne asusen http://new.dustinhome.no/asus-k53sv-ci7-20-6gb-640-gt540m-156-w7hp/product/5010600521det er også en pris vs ytelse vinner og det er spesielt bra for ditt bruk siden den har inte i7 2630 prosessor

 

 

Ja om du ser bort i fra at du kun har plass til en liten notepad og kalkulator med oppløsningene på de PCne du nevner. HPn har er grei nok oppløsning, men er ett 17,3"s monster.

 

Hadde det vært opp til meg så skulle alle PCer uten bra oppløsning på skjermene vært boikottet.

 

Som flere over meg sier, så er også Asus overlegne HP på kundetilbakemeldinger, og det burde være liten tvil her.

Lenke til kommentar

Ikke for å ta over tråden, men jeg har litt av samme problem. Har også sett på to stk. asus, bare ikke de samme som OP.

 

Har sett på ASUS G74SX-TZ099V og ASUS G53SX-SZ064V.

 

Begge har NVIDIA GeForce GTX 560M, men forskjellen er 3gb og 2gb dedikert minne. I hvor stor grad vil man merke forskjellen?

I følge notebookcheck er "Max. Amount of Memory 1536 MB" for GTX 560M. Jeg må innrømme jeg er lettere forvirret.

 

Noen kloke hoder der ute med litt mer peiling enn meg? :)

Takk

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...