Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

[Løst] Kjøpe 306? Er 16.


Anbefalte innlegg

Heisann. Er ganske usikker her, hadde vært hyggelig om jeg kunne fått litt hjelp.

 

Kan kjøpe en Peugeot 306 (96-modell) til 5.000,-. (søskenbarn til pappa, får lavere pris pga det) Fint kjørt, en eier, aldri vært i hendene på noen ungdom, aldri krasjet. Den lave prisen skyldes småbulker og fjøslukt etter å ha vært i bruk på gård. Jeg er veldig glad i å kjøre bil, og er gira på en 306. Lett og sprek bil som er gøyal å kjøre og den bruker ganske lite bensin.

 

Bare lurer på om dette høres ut som et bra kjøp? Hvor mye bil pleier man få for fem tusen?

 

Edit: Som sagt i emnetittel er jeg 16 år gammel. Derfor lite poeng å kjøpe bil allerede nå om man fort kan få tilsvarende eller bedre bil til fem tusen kroner vanligvis.

Endret av Benny
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du får vanligvis ikke særlig bra bil til 5.000,-. Ta en titt på Finn.no, så ser du hvor mye 306 du får for denne summen.

Prisen vil jo uansett ikke kunne falle betraktelig på disse bilene i løpet av et par år, så om du kjøper en nå eller senere er egentlig hipp som happ. Det er jo uansett digg å øvelseskjøre i den bilen du senere skal kjøre alene.

Endret av hansjqrg1
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tenker det samme, men lurer på om jeg trenger å bli jekket ned et hakk, eller om jeg bare kan kjøre på uten å være redd for å trekke penger ned i dass. Tok en titt på Finn, var et par biler som ikke kom gjennom EU-kontroll, og et par som så langt jeg kunne se, var ganske greie.

 

Edit: Med tanke på at jeg for noen måneder siden betalte 7.000 for en dau 50cc ATV er jo dette jævlig mye bil for pengene, forresten. :p

Endret av Benny
Lenke til kommentar

Vel, det jeg har selv er en 306 diesel...

 

Motoren på den oppfører seg fint, men det er trangt i motorrommet. Vanlige feil der er pakninga fra grenrøret til resten av eksosen, den blir dårlig med jevne mellomrom og er IKKE enkel å skifte med mindre du har tilgang på en bukk.

 

Videre er vindusheisene svake, på førersida mi slet jeg den i stykker i vinter når ruta var fastfrossen og jeg tok ikke mye i heller.

 

Setene blir fort slappe og ikke så veldig bra å sitte i.

 

Bakstellet tar lang tid å justere om det begynner å bli slapt, men demperne der er billige... 169 kr. pr. stk på Biltema :p

 

Speedometet viser ikke rett i noen 306er jeg har kjørt eller vært med i, vaieren ryker også lett.

 

 

Skulle være et LITT mer utfyllende svar :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jo nei det lukter vel litt naiv 16-åring og bagatellisering her, men det funker ofte best å gå på en smell for så å ta sine forhåndsregler senere.

 

Men de problemene du nevnte virket ikke så skremmende. Jeg har bukk, vindusheisene er eletriske, dårlige seter er ikke noe problem når du vet hvor ubehagelig det er å kjøre ATV og ingen av våre biler har rett fart på speedoet, så det er nok ikke bare et problem på franske biler. At det er trangt klager du aldri på igjen om du har skrudd på ATV forresten, det er helt grusomt å skru på dem.

Lenke til kommentar

Nei, jeg tenkte å øvelseskjøre i den. Bilene vi har nå er to Mitsubishi L300 4x4. Seige dieselbiler som ikke er noe gøyale å kjøre. Tenker også at jeg må bruke penger på bil en eller annen gang uansett.

 

Men det er jo fortsatt noe i det du sier. Av og til må en desverre styre sine lyster og så videre. :)

Lenke til kommentar

Hvor gammel er du da? 48 år og kjører Volvo V70?

Ingen av delene. Men denne tråden handler ikke om meg, derfor prøver jeg å gi et godt råd til en som ikke har lov til å kjøre bil på et par år. Det er stort sett ikke særlig smart å kjøpe noe man ikke kan bruke.

Lenke til kommentar

Hvor gammel er du da? 48 år og kjører Volvo V70?

Ingen av delene. Men denne tråden handler ikke om meg, derfor prøver jeg å gi et godt råd til en som ikke har lov til å kjøre bil på et par år. Det er stort sett ikke særlig smart å kjøpe noe man ikke kan bruke.

Det er stort sett ikke smart å bare gjøre "smarte" valg heller...

Om man aldri følger sine innfall vil man råtne til en kjedelig grå mus...

 

Trådstarter! Kjøp bilen, skru og fikle, sett skilt på, øvelseskjør, og ha det gøy med den...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...