Gå til innhold

Ny bærbar for ingeniørsudent


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg staret på ingeniørstudiet til høsten og skal i den sammenheng bruke CAd prgrammet Catia som er et 3D-modellerings program. Jeg strekker meg max til 10000-12000. Får varer fra komplett, netshop, multicom momsfritt, uten at jeg går mer inn i hvorfor :p Bare å ta prisen oppgitt del på 1.25

 

Jeg har sett på standar kushan bare med bedre harddisk og RAM. Ha med Dell XPS 15? Synes også Lenovo har noen gode pcer.

 

Skjermer burde være ca 15 tommer. Design betyr ingenting for meg

 

Noen som har større innsikt enn meg? Noen forslag hadde vært til stor hjelp :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke lett å finne info på om Catia gjør bruk av flere kjerner eller ikke, men jeg regner med at programmet gjør det.

Altså trenger du en 4-kjerners prosessor, så kraftig som mulig innenfor budsjettet ditt. Helst en Intel Core i7, og helst av siste generasjon, Sandy Bridge. Disse har fått et betydelig løft i ytelse kontra forrige generasjon.

Du trenger en god slump minne, gjerne mer enn 4GB. De fleste bærbare nå kommer med 4GB som standard, men det er temmelig enkelt å kjøpe mer minne separat, og putte inn selv.

Skjermkort er av mindre betydning, hvis du ikke har tenkt å spille noe særlig på maskinen. Jobben med 3D-modellering i slike programmer gjøres i første rekke av prosessoren, ikke skjermkortet. Men sats likevel på en maskin som har eget skjermkort i middelklassen - jeg tror at den integrerte chipen i en moderne Sandy Bridge Core i7 prosessor kan vise seg å bli en flaskehals, i enkelte tilfeller. Jeg har selv prøvd CAD/3D-modellering på maskiner med integrerte chip'er, og har opplevd hakking/venting når modellene skal snus og vendes på, f.eks, og skal du se modeller i bevegelse, ser det ofte jevnere og bedre ut hvis skjermkortet har ett visst minimum av ytelse, i hvert fall. Mulig at de nye chip'ene i Sandy bridge-prosessorene nå har blitt så bra at de duger, men det vet jeg ikke. Kanskje noen andre kan komme med innspill her.

Du trenger høy oppløsning på skjermen (stor arbeidsflate). På en 15-tommer minimum 1600x900. Se gjerne også etter en skjerm med 16:10 format i stedet for det sedvanlige 16:9 .... men dette kan bli svært vanskelig å finne på dagens marked.

Få gjerne plass til en SSD også - plass til lagring av prosjekter kan eventuellt gjøes på en hendig liten ekstern HD. En sånn kan med fordel også kjøpes inn separat og monteres selv.

 

To alternativer det er forholdsvis lett å finne, er Multicom Xishan W150, og Asus N53SN. Men det finnes flere som kan gjøre jobben også.

Dell XPS L502X, skal nok være brukbar, men vær obs på at den ikke har eget numpad på tastaturet.

 

Lenovo ... problemet med Lenovo er at selv om de har noen solide maskiner, så koster de mye. For å finne en Lenovo med tilnærmet samme ytelse/spesifikasjoner som en av de jeg nevnte, må du over budsjettet ditt, opp til en 15-16 tusen, i hvert fall. Lenovoer under 12 tusen kan ikke levere skjermoppløsningen, eller har en svakere prosessor, eller begge deler, gjerne.

 

Så, om noen år, da du endelig har blitt ingeniør, har du forhåpentligvis råd til en av proffmaskinene som virkelig duger til formålet - som f.eks. Lenovo ThinkPad W-serien, HP Elitebook eller Dell Precision ;).

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...