Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PCen begynner å henge og så slå seg av kort etter oppstart


Anbefalte innlegg

Heisann, jeg har et problem med en PC jeg bygde for ikke så alt for lenge siden. Til å begynne med virket den helt fint, men nå den siste tiden så slår det seg av kort tid etter at jeg har startet den. Dette skjer hver gang. Litt etter at den er startet begynner den å gå tregt/lagge og så bare slår den seg av. Det virker jo som om det er CPU som blir for varm, men jeg synes dette er rart da maskinen er ny og den fungerte fint helt opp til for en kort stund siden. Noen som har forslag?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

kansje det er masse støv i cpu vifta

 

Nei det er nesten ikke støv i maskinen.

 

Jeg startet også opp i BIOS og fulgte med på CPU tempen. Makinen slo seg av også mens jeg var i BIOS etter en kort stund, og da var CPU tempen rundt 48 DegC. Etter at maskinen har slått seg av tar det alltid en god stund før jeg kan slå den på igjen. Den reagerer ikke før 10-15 minutter etter at den slo seg av.

Lenke til kommentar

Sjekk om du har nok volt på RAMen. Ny type RAM trenger gjerne mer volt enn gammel type. Det finner du ut på hjemmesiden til RAM-produsenten og justerer i BIOS. Det hjalp for meg.

 

Jeg skal sjekke det ut. Men er ikke dette et problem som ville kommet med en gang? Maskinene har jo fungert fint frem til nå.

Lenke til kommentar

shutdown etter litt tid - konsist hver eneste gang høres altså vedig ut som om CPU blir for varm og autoshutdowner for å redde seg selv.

 

Men det stemmer ikke helt med om det skjer i BIOS og du kan se tempen der ikke går voldsomt opp. Du må vel godt over 90celcius før det begynner å nærme seg shutdown temperaturer. litt usikker pånøyaktig hvor den grensen er for din CPU, men det er ihvertfall så høyt om ikke høyere.

 

Hvis du kan utelukke CPUvarme så ville jeg sett litt på PSUen. PSUfeil er skjeldent så systematiske som du beskriver - men jeg ville ikke utelukket det. En svakhet i et komponent kan nok mulig gjøre at det svikter - men kun etter å ha blitt tilstrekkelig varmt.

 

sjekk gjerne spenningen på RAM som er nevnt - men jeg tviler egentlig på at det er feilen rent i forhold til hvordan feilen utarter seg. For lav spenning på RAM resulterer normalt i at maskinen ikke starter i det hele tatt - eller evt. masse minnefeil (ie. BSOD gallore). Skjeldent systematiske spontane reboots - men helt umulig er det nok ikke så det er alltids verdt å sjekke.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Nå har jeg prøvd litt foskjellig men det virker som uansett hva jeg gjør så slå PC'en seg av etter noen minutter, samme om jeg er i BIOS eller Windows, og hver gang den slår seg av må jeg vente en god stund (rundt 10 min) og slå strømforsyningen av og på før maskinen vi starte igjen.

 

Jeg har sjekket spenningen på minnet. Det står 1.65V på minnebrikken og i BIOS står det at den bruker rundt 1.58V så jeg regner med det er greit.

Jeg har også forsøkt å bytte strømforsyning, men med samme resultat :( Vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Kan det være HK som det er noe galt med?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...