Gå til innhold

Treg maskin. Reinstallere Windows eneste mulighet?


Anbefalte innlegg

Jeg har en amd xp 2000+, Asus a7v333 hk, 512Mb twinmos pc 2700, 80 GB hd, Gforce 4Ti 4200 128Mb etc, og Windows XP sp1, altså en rimelig grei maskin som ble satt opp i november i fjor. Den har fungert bra lenge, men nå begynner den å slite med oppgavene, spesielt multitasks. Den har blitt generelt ganske mye tregere.

 

Er eneste utvei å reinnstallere windows? må jeg i såfall formatere hele disken, og reinnstallere alt av programvare? Har 2 partisjoner, er det nok å formatere systemdisken?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Før du tenker på å formatere burde du kanskje ta en oppryddningsrunde? Ta et sveip med spyware oppryddning, som AdAware og Spybot gjerne hjelper deg med, så skal du se at ting gjerne får fart på seg.

 

Hvis det har vært mye spill og programmer inn og ut av maskina over lang tid burde du kanskje også ta en oppryddning på disken samt i registeret. Det finnes i alle fall programmer for det sistenevnte.

 

En annen ting kan være at du har gått på blunderen å overfylle harddisken slik at windows ikke har nok plass til swapfil, eller at programmer som jobber ikke får nok ledig plass til andre ting.

 

Hvis du absolutt må formatere burde du ta backup av alt du kan tenke på av viktig informasjon - drivere, mail, dokumenter, savegames(?), prosjekter osv. Du kan så formatere kun systemdisken mens du holder backupen på den andre. Du må mest sannsynlig reinnstallere det meste av programmer da disse nå mangler en del viktige keys i registeret, selv om du hadde dem lagret på den andre partisjonen.

Lenke til kommentar

Takk for svar!

Jeg har passet på å hele tiden ha litt plass igjen på begge partisjonene. Jeg har også kjørt Ad-aware, men ikke spybot. Har også kontrollsjekket tasklist for uønskede elementer, men det fantes nesten ingen av dem.

Det går en del spill og filmer inn og ut av maskinen, så den har hatt sitt å stri med ja.

Jeg får vurdere hva jeg vil gjøre, det er jo litt drastisk å formatere/ reinnstallere. Dessuten vanskelig plukke ut hva som må saves først.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...