Gå til innhold

Alkaws RYP.


Anbefalte innlegg

Etter mye surr rundt hvilket program jeg skulle kjøre, endte jeg til slutt opp med RYP. Leste mye på HST sine hjemmesider og lagde meg noen egne programmer, men til slutt lignet de så mye på RYP at jeg valgte å bare bruke RYP.

 

Kort info

 

203cm høy

Veier 88kg

 

Har den siste stunden kjørt lavrepsprogram som 5x5 så det å nå starte opp med en uke med 3 x 12 var mildt sagt jævlig. Merket at kroppen var vant til å samle styrke for å ta 5 raske for så pause.

 

Etter litt tull med venstre kne har jeg ikke fått tatt skikkelig knebøy på en ukes tid. I dag spurte jeg derfor treneren på gymmet hva det kunne være. Det ble raskt konkludert med at låra mine var bokstavelig talt stive som to stokker, så etter litt tøyning var jeg klar for knebøy igjen.

 

Er nå på andre dag med RYP, og ser fram til 8 reps neste uke. Her er en rask oppsummering av hva jeg tok i dag. Øvelser med hantler oppgir jeg vekten for en av hantlene.

 

Knebøy: 60kg 3 x 12. (tok det litt rolig her grunnet de stive låra mine)

Skråbenk hantel: 10kg 3 x 12

Roing waier: 45kg 3 x 12

Arnoldspress: 10kg 3 x 12

Bicepscurl: 7kg 1 x 12 og 2 x 10 (armene har åpenbart fått altfor lite trening i de forige programmene mine for her er jeg virkelig svak)

Tricepspress: 7kg 3 x12

 

For dere andre RYP'ere: Appen til RYP er grusomt kjekk. :)

Endret av Alkaw
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når du sier det sånn, så er det kanskje ikke et så dårlig resultat som jeg har gått rundt og tenkt allikevel. Fett er bortimot ikke eksisterende, har dog ikke sett noe til magemusklene så er ikke helt borte. Dette har skjedd samtidig som der hvor vekta viste 82/83kg i fjor, viser den nå 87/88kg. Greia er at jeg nå ønsker å legge på meg, bulke opp og da hadde det gjerne vært greit med litt ekstra kjøtt rundt om på kroppen.

 

Gikk på en "smell" på treningen i dag. 75 på knebøyen gikk overraskende fint i dag, men på siste settet fikk jeg ganske vondt i venstre kne når jeg bøyde meg helt ned. Jeg hopper over siste settet og gikk over til overhead press (tar den bak hodet) hvor jeg tok 35kg, tror jeg kan legge på 5kg neste gang.

 

Etter dette tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på knebøyen igjen, men samma greia i kneet fortsatte. Det skjedde også under oppvarmingsettet på markløft og da takket jeg for meg og dro hjem. Litt kjipt å få i trynet når man endelig har bestemt seg for å trene mer seriøst. Jeg tar det som et hint om at jeg må bli bedre til å varme opp framover, har aldri opplevd noen smerter tidligere...

Lenke til kommentar

Du kan varme opp så mye du vil, om teknikken ikke sitter kommer du fortsatt til å få vondt i ledd. Mark Rippetoe sin Starting Strenght anbefales :) Vil også anbefale at du tester ut frontbøy, mener at ryggen (og knær) kommer i en bedre posisjon for spesielt høye personer.

 

>5 kg muskelmasse på et år er et godt resultat, fortsett videre slik - så kommer du nok dit du vil ;)

 

 

Lenke til kommentar

Knebøy har vært min favorittøvelse og har brukt en del tid på å først og fremst lære meg god teknikk. Har som nevnt aldri fått vondt i denne øvelsen før. Følte før trening at knærne var litt stive og tenkte dette kunne være årsaken. Men, jeg er fremdeles nybegynner så det holder, så jeg skal gjøre mer research og finne ut hva jeg gjør feil.

 

Etter å ha lest mye positivt om Starting Strength har jeg nå gått til anskaffelse av den, regner med at det skal hjelpe til litt på de forskjellige teknikkene. Skal sjekke ut frontbøy, men etter å ha gjort knebøy tre ganger i uka et år så spørs det om jeg kommer til å begynne på en ny øvelse med nye teknikker som må læres.

 

Takker for tips. I dag starter jeg med RYP igjen, tenker det blir det framover med mindre jeg finner en veldig fin splitt. Logg kommer etter trening. :)

Lenke til kommentar

Hehe, okei. :)

 

Da var 10RM dagen gjennomført for TN sitt RYP - Ekstrem muskelvekst. Resultatet ble som følger:

 

Knebøy: 80kg

Skråbenk(hantler): 12 kg (per arm)

Roing: 50kg

Arnoldspress: 12kg

Bicepscurl: 10kg

Tricepspress: 8kg

Mageapparat: 80kg

 

Syntes det er rart at de har valgt å bruke roing med waier fremfor med stang. Hva er deres mening på dette, burde jeg bruke waier eller apparat? Savner dessuten markløft i programmet...

Lenke til kommentar

Har lest i timesvis på et utall forskjellige treningsforum den siste tiden uten å bli stort klokere. Har hatt en liten stund med MYO baseprogrammet, men etter en knekk ved juletider byttet jeg til 5x5 for variasjon og motivasjon.

 

Det siste året har jeg brukt programmer som hovedsaklig har fokusert på styrke. Tingen er at jeg nå ønsker mer kjøtt på kroppen. Noen hevder at da er det like greit å bare fortsette med styrkeprogrammene og spise mer, mens andre sier at spesifikke volumprogrammer er et must.

 

Etter å ha tatt en ny titt på MYO prøver jeg meg på 3-dagersprogrammet til onsdag. Flere tips mottas med stor takk Storken, du har vært til stor hjelp. :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...