Gå til innhold

Kompaktkamera med vridbar skjerm


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg kunne tenkt meg et semiprofft kamera som ikke koster all verden, og ikke tar all verdens plass. Jeg har tidligere hatt dslr, men syntes det tok for mye plass og var litt for avansert for meg. Jeg ønsker meg nå noe som er mer avansert enn et digital kompakt kamera, men ikke fullt så avansert som dslr. Kameraet bør koste maks 5k, og ha følgende funksjoner:

 

1: Vridbar skjerm

2: Hurtig serieopptak/continious shooting

3: God zoom

(Det er disse funksjonene jeg bruker mest)

4: Film (gjerne HD, men ikke et must)

5: Muligheten til å sette på objektiv

6: Gjerne HDMI-utgang

7: Helst Canon eller Nikon, da jeg er komfortable med disse

8: Gjerne speilrefleks-"formen", da de er behagelige å holde i

 

Dette er prioritert rekkefølge, og det kun de 2-3 første som er "must haves".

 

Etter å ha ekskludert alle kameraer uten vendbar skjerm fant jeg følgende på Japan Photo: Canon Powershot G12, Canon Powershot SX30 IS og Nikon Coolpix P500. Hvilke av disse vil dere anbefale til mitt bruk? Er det eventuelt noen andre kamera med overnevnte funksjoner dere vil anbefale?

 

Edit: fjernet Nikon Coolpix P100 fra listen.

Endret av sfr
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei! Jeg kunne tenkt meg et semiprofft kamera som ikke koster all verden, og ikke tar all verdens plass

 

Med semiprofft tenker jeg på speilreflesker som Canon 60D, Nikon D7000 og oppover, kanskje Panasonic GH2 som er sterkt på video. Kameraene du nevner er forsåvidt et hakk over rene pek og klikk lommekameraer i og med at de har bra muligheter for manuell kontroll, men husk at sensor og elektronikk er omtrent det samme som du finner på de enkleste modellene. Canon G12 skiller seg litt ut med noe større sensor enn det du finner på superzoommodeller, men det er fortsatt langt igjen til speilreflekskvalitet på bildene - spesielt med vanskelige lysforhold.

 

Skulle jeg hatt et superzoomkamera ville jeg først og fremst sett på Panasonic FZ100 eller Fuji HS20 (jeg har testet HS10, men vet ikke mer om HS20 enn at det har interessante spesifikasjoner og ny sensor i forhold til HS10). SX30 IS er tregt, spesielt i forhold til FZ100, P500 har jeg ikke testet, men P100 var OK uten å bli noen favoritt. Både P500 og SX30 IS har imidlertid mest zoom og det kan være en fordel. SX30 IS har sammen med FZ100 og HS20 blitssko (det har G12 også) og skal du bruke kameraet mye inne er det en stor fordel da små sensorer og lyssvak optikk fort gir dårlige innebilder.

 

Mulig du vet dette, men det er to typer vridbare skjermer på kompaktkameraer, den ene typen er hengslet i siden som på G12, S30 IS og FZ100, den andre er hengslet bak skjermen som på HS10/HS20, P500 og Sony HX100. Hengsling i siden gir en mer fleksibel løsing og skjermen kan vris både forover og inn mot baksiden av kamera for beskyttelse. Med hengsling bak kan skjermen kun vippes opp og ned - ofte er det tilstrekeklig.

 

Det finnes et par alternativ til, men da ryker ønsket om mye zoom. Det er Sony NEX-3/5 som er systemkameraer med ganske små hus og utskiftbare objektiv. Objekitvene er imidlertid store og du får ikke mer enn en 3x standardzoom på NEX-3 til under 5000.

 

Du skriver også at du ønsker å kunne sette på objektiv, men det kan du ikke på noen av kameraene du har nevnt. Det finnes imidlertid teleconvertere til både G12 og FZ100 som kan monteres foran objektivet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...