Gå til innhold

Vil ta mer for mobilt bredbånd


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg ler av sånne påstander om deking til Telenor. Dekningsgraden skilles kanskje med en prosent, og den lille forskjellen i dekning, reflekterer på ingen som helst måte prishoppet fra Netcom til Telenor. Videre bør det også nevnes at Netcom er den eneste operatøren i Norge som virkelig leder ann mobilutviklingen.

Det kan også som en trivia nevnes at NAFs veipatrulje bruker Netcom Mobilt bredbånd. Hadde de det om netcom hadde hatt "Søppeldekning" (sic) som du sier?

Lenke til kommentar

Jeg observere at artiklen - om Netcom ønske om å heve prisen på mobilbredbånd - hos dere avføder interesse om å vise for allverden hvem dere er støtter eller det motsatte.

At jeg "tilfeldigvis" har hat Netcom som teleleverandør siden min første mobiltlf. er temmelig irrelevant for kvalitet og innhold av artiklen.

Nå men hver sin interesse.

 

Med en premiss: om en rimelig balanse og journalistisk uavhengighet av stoffet som vises på hovedsiden til MOBILEN.NO, har undret meg lenge, er hvor passiv en rolle, artikkelforfatterne/intervjueren inntar, når diverse markedsaktører får boltre seg uhemmet på nettstedet.

Så MARIUS RØSTAD jeg skulle gjerne ha vist mere om:

1) den faglige vurdering, bak uttalelsen . . . "Prisnivået i Norge er for lavt" . . . fra hr August Baumann.

2) . . . "Riktignok har svenskene oppjustert sine bredbåndspriser noe" . . oppjustert noe, høres ut som noe er i ubalanse og derfor ikke funger helt som det skal.

Kanskje noen med lesetrening skulle opplyse, at dette oversatt til alminnelig folke norsk betyr at skru opp avansen til (i dette tilfelle) TeliaSonera.

3) . . . "Baumann . . . . men hevder at NetCom i introduksjonsfasen av produktet har vært for snille" . . .

transkribert : vor grådighet hos NetCom kunne gjerne ha vært brutal helt fra start.

4) . . ."å få hastigheter på mellom 20 - 60 megabit. Dette er tross alt ti ganger så høyt som det vi kan se i 3G-nettet, sier Baumann" . .

. . . "Det vi ønsker er jo å ligge i front. Vi pusher ting teknologisk sett og har et definert strategisk ønske om å ligge helt i front på utviklingen av 4G." . .

 

Jeg gir da katten, i de hastigheter & megabit-sfære som hr. Baumann syntes å sveve behagelig rundt i. Der er ganske mange mennesker - hva enten de er pro Telenor eller pro NetCom abonnenter - som må slite sig igjennom et liv med kun EDGE. Hva med å styre ambisjonene hen hvor etterslepet er grotesk, hr. Baumann ?

( . . ."Inntrykket vi sitter igjen med er uansett at dette fungerer bra for kundene, avslutter Baumann". . .)

 

Nå, MARIUS RØSTAD (dette er ingen vendetta imot deg - men en appell til deg alle dine kollegaer, som løpene presentere artikler på MOBILEN.NO) , som du ser er jeg ingen skrivende journalist. Men jeg antar at du tar budskapet for det.

Med mindre der er noe jeg lenge har oversett ? Kan jeg ikke forstå hvorfor at dere stort sett fremstår som umælende mikrofonstativ for private næringsinteresser.

Personlig er jeg ingen motstander av at mennesker og deres familie kan få et utkomme av deres arbeidsinnsats. Men når noen forventer spalteplass hos MOBILEN.NO for - riktig nok i noe fordekt form - for å blamere seg med sin griskhet, bør noen alarmklokker begynne å kime og Journalistene på redaksjonen burde vise oss lesere hva de er god for.

med vennlig hilsen Rizla

Lenke til kommentar

Til redaksjonen på MOBILEN.NO

Dere har et kontaktnett og ressurser som slår meg ned i støvlene. Og derfor jeg har et forslag til en artikkel: Innhent verifiserbare opplysninger om hvor mange innbyggere i dette land, som må ta til takke med EDGE forbindelse. Alle disse abonnenter må betale den samme pris som de mennesker der frister den urbane tilværelse, men som støtt har tilgang til HSDPA. protokoll.

Og igjen: jeg er ingen ekstremist der først gir seg når hver enkelte og isolert oppe i steinura eller på en holme har fått tilgang på 3,5G. Men litt anstendig målsetning og fremferd kunne der stå respekt av. Og med noen håndfast tall eller prosenter å legge på bordet ville jeg bedre kunne ta tak i nakken på disse karene - med solide lønninger - som renner rundt å spiller "kong gulerot". Og kanskje journalistene hos dere ville stå litt mer rank i ryggen neste gang - for det blir helt sikker ikke siste gang, disse bajasene dukker opp - så fremt dere ser at MOBILEN.NO har en aktiv rolle, overfor brukerne av mobil tilgjengelighet i Norge.

 

For å ha aktualitet trenger en sådan artikkel jo heller ikke å være ferdig til en bestemt dato.

Et nærliggende element til utvidelse av en sådan artikkel, kunne være å innhente synspunkter/debatt (her tenker jeg ikke først og fremst fra teleleverandørene) om hvor stort eller smått - hvor mange personer - bør befolkningsgrunnlaget være i en norsk grend/tettsted for å kunne oppfylle en anstendig mal, for hvor når de to STORE (snart kommer den tredje) umiddelbart må oppgradere til HSDPA ? Her kunne dere bl.a. invitere IT ansvarlige i små kommuner, næringsliv langs vor kyst, journalister tilknyttet små lokal aviser i distriktet, kunstner og kultur"fiffer" ut over det ganske land o.s.v. Dere har sikkert flere og bedre ideer enn jeg.

med vennlig hilsen Rizla

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...