Gå til innhold

Usikkert med norske bøker til iPad


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Spennende fremstilling. Nå er det vel på tide å avkrefte noen myter også...

 

1: Pr. dags dato er det vanskelig å finne musikk som er DRM-beskyttet på iTunes (om man i det hele tatt finner det). Grunnen til at det var DRM-beskyttelse på musikken skyldtes at musikkselskapene krevde det, ikke fordi Apple ønsket det. Kjøper du musikk nå kommer den i AAC-format, men kan konverteres til ønsket format ganske enkelt. Dette bringer oss da inn på neste punkt.

2: Formatvalg: Apple er på mange områder såpass små at de har foretrukket å jobbe for, og med, åpne standarder, men har også en hang til å lage/videreutvikle disse der de "føler" at det ikke finnes standarder som passer. F.eks. mini-displayport tilkoblingen på macbookene. AAC-musikkformatet er både ISO og IEC standardisert, og tilbyr bedre lydkvalitet i forhold til filstørrelse enn Mp3, og egner seg derfor bedre til digital distribusjon. (uten at jeg har til hensikt å debattere hvilket format som er best av de utallige valgmulighetene)

 

---

Mitt største problem mtp. iPad er begrensningene i OS-et, ikke eventuell DRM på bøker som i så fall ville måtte komme som et krav fra Forlagene (jeg vil også anta at man vil ha mulighet til å importere bøker i korrekt format inn til iTunes også).

 

iPad kan ikke multitaske, man har ikke tilgang til filsystemet, man kan ikke endre på annet enn det Apple har bestemt, man kan ikke kjøre programmer som ikke kommer fra App-store uten å jailbreake den - noe som bryter garanti-vilkårene og gjør enheten sårbar for hacking.

Mangel på USB-port, ikke en skikkelig ekstern strømforsyning med magsafe-adapter. I tillegg er jeg litt skeptisk til hvor solid den lille dock-connectoren som er arvet fra iPodene er. Når man setter en enhet som er så stor, og så tung i en dock ser jeg for meg at den raskt kan bli ødelagt av litt bøy og tøy, eller et lite puff i feil retning.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...