Gå til innhold

Kameratest: Det beste fra begge verdener?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette er den merkeligste kameratesten jeg har lest på lenge.

Hvordan kan et kamera der dere konkluderer med dårlig bildekvalitet som har problemer med skarphet og svake ISO egenskaper(de dårligste) komme på andreplass med merke "godt kjøp"?

Og hvorfor er Canon G11 med og ikke SX20 IS som er en direkte konkurrent til de andre .

 

Tror ikke på favorisering, men at dette har dere rett og slett ikke peiling på.

Lenke til kommentar

Angående kamerautvalget:

--------------------------------

Utgangspunktet for testen var å prøve kameraer som er mindre, lettere og enklere enn speilreflekskameraer, men som samtidig tar bedre bilder enn kompaktkameraet. For de fleste fabrikanter blir denne "mellomklassen" av kameraer til superzoomkameraet. Dette gjelder imidlertid ikke for alle, Canon har for eksempel flere alternativer, deriblant Powershot G11, som vi har testet. Dette kameraet mener vi ikke kan karakteriseres som for eksempel et kompaktkamera, og derfor ville det vært like galt å teste det mot kompaktkameraer fra andre leverandører.

 

Dette kommer altså litt an på hvordan man definerer kameratypene. Vi har valgt å definere denne "mellomklassen" av kameraer med to kriterier:

 

1) Ikke utskiftbar optikk

2) Bedre optikk enn på kompaktkameraene

 

På dette grunnlaget passer alle kameraene i testen inn. Dette er imidlertid en vanskelig materie, fordi fabrikantene lager flere og flere kameratyper som ikke direkte passer inn i de klassiske definisjonene og avgrensingene. Med vårt ønske om å se på "mellomklasse-kameraer" og ikke superzoom spesielt, valgte vi derfor å holde Canon G11 i testen, som en representant for andre muligheter. Det samme argumentet gjelder for å teste Fujifilm-kameraet som heller ikke er en klassisk superzoom.

 

Under enhver omstendighet er alle kameraene testet for de samme kriteriene og på de samme premissene.

 

Stig Øyvann

Lenke til kommentar

Vi må beklage at det har vært skapt litt forvirring i forbindelse med vår test av kameraer i mellomklassen sist torsdag. I forbindelse med innslaget på TV2 Hjelper Deg ble det gitt et inntrykk av at dette var en test av superzoom-kamereaer. Det har aldri vært intensjonen med denne testen, som Stig går nærmere inn på i innlegget ovenfor.

 

TV-mediet har ikke den samme muligheten til å forklare ting i like stor detalj som vi har her på nettet, hvor vi i praksis kan bruke så mange ord vi vil. Under opptakene måtte vi da komme opp med ett ord som beskrev disse kameraene. Da kom vil til skade for å bruke betegnelsen superzoom, siden flere av kameraene er av denne typen. Dette er en beklagelig feil av oss og har bidratt til forvirring om testgrunnlaget. Vi kan imidlertid love at alle kameraene er testet veldig grundig, på samme måte og med samme kriterier for øyet.

Lenke til kommentar

Det blir litt for dumt å kommentere at utgangspunktet var å teste kameraer som er mindre og lettere enn speilrefleks og så dra inn G11 mens alle andre av kameraene i denne testen er superzoom kameraer.

 

Ja Canon har flere alternativer og flere av dem er superzoom kameraer. Hvorfor ikke benytte en av disse i testen i steden.

 

Det å påstå at G11 ikke har en egen kategori er direkte feil. Det er et avansert kompaktkamera hvor flere andre produsenter har lignende kameraer. F.eks. Nikon P6000 og P6100.

 

Hvis poenget var å teste kameraer som var mindre en speilrefleks så kunne man like godt testet four thirds kameraer som blir mer riktig hvis man skal ha noe som er så tett mot speilrefleks som mulig.

 

Dere har rett og slett bommet med denne testen, og jeg tror dere skjønner det godt selv også.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Gjest Arild O. Krosby

Forklaringen på hvordan dere definerte produktene i testen holder ikke mål. Hvor mye fikk dere av Canon for å ta G11 med i denne testen uten å ta med konkurrentenes tilsvarende produkter?

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...