Gå til innhold

Pulsmåling gir mer effektiv trening


Anbefalte innlegg

  • 3 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Ja, pulsmåling er et bra verktøy... Problemet er at folk som ikke har peiling på pulstrening skriver artikler om det...

 

Det er MANGE feil i artikkelen. Dersom man for eksempel skal trene med 70 % av makspuls, må man vite både makspuls og hvilepuls. Si at makspuls er 200 og hvilepuls er 60, så vil 70 % belastning si at man skal ha puls på (200-60)*0,7 + 60 = 158. Man måler altså forskjellen mellom hvilepuls og makspuls og justerer denne med ønsket belastning før man legger på hvilepulsen igjen. Det er STOR forskjell på 160 i puls og 140 som ble beregnet i artikkelen ved å bare ta prosent av makspuls.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

En som er i god form har lavere hvilepuls enn en tilsvarende person i dårlig form. Derfor er det helt naturlig at pulsen hans dekker et større spekter hvis man er i god form enn hvis man er i dårlig form.

 

Ang. trening så er det mest effektivt i lengden å løpe 70-100% av intensiteten under anaerob terskel, og dette er noe man kan gjøre så godt som hver dag (se Lydiard treningsprogram).

 

Selv har jeg de erfaringer at man som oftest løper intervallene altfor fort og at man dermed reduserer formen på sikt med denne treningsformen. Derfor er det bedre med lengre langkjøringer rett under den anaerobe terskelen.

Lenke til kommentar

Det er MANGE feil i artikkelen. Dersom man for eksempel skal trene med 70 % av makspuls, må man vite både makspuls og hvilepuls.

Nope, man trenger bare max HR.

Hvilepuls brukes meg bekjent kun for å beregne såkalt Training Index. Når man trener utholdenhet så er egentlig ikke dette så interessant heller, da laktatterskel har langt støtte betydning.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...