Gå til innhold

Slik lager du en poll!


Poll  

1 stemme

  1. 1. Funket denne guiden for deg?

    • Ja
      11
    • Nei
      3
    • Nei
      3
    • Kanskje
      4
  2. 2. Hvor mange skrivefeil fant du?

    • Hvor gammel er du egentlig? drøssevis
      6
    • Ingen, er du norsk lærer?
      2
    • Et par stykker
      11
    • Altfor mange
      0
    • Øv på og/å
      2


Anbefalte innlegg

Hey og hå! Finner ingen tråd om hvordan man lager en "poll". Selv om det kanskje er helt åpenbart for noen er det nødvendigvis ikke slik for alle. Slik er det altså. "En guide for selv den dummeste som vil lage en poll"

 

 

 

Steg 1: Det første du må gjøre er å lage en "topic" eller et emne på godt norsk. Det gjør du ved å klikke på "new topic" knappen som vist på bildet under.

 

 

 

 

Steg 2: Du vil få opp en meny som på bildet under. Deretter må du skrive inn topic title (overskriften til emne) og en valgfri beskrivelse av emnet. Nedenfor (merket med rødt) er det skrevet Poll Options (spørreundersøkelse alternativ). Trykk på "Click here to manage this topic's poll".

 

 

 

Steg 3: Du skriver inn ved "Poll title" hva tittelen på spørre-undersøkelsen din skal være. Da er det viktig å ha noe som er både relevant for teamet og informerende for leserene. Feks: hvis du skal finne ut hvilken frukt som er best og hvor mange gjennomsnittet spiser daglig av denne frukten. Er den mest passende tittelen kanskje "Frukt". Deretter skriver du i "Poll content" hva det første spørsmålet skal være. Feks: Hvordan frukt liker du best?

 

post-19-1095533008_thumb.jpg

 

 

Steg 4: Nå må du legge til svar-alternativene du vil leserene av emnet skal kunne velge mellom. I dette "frukt" tilfellet kan svar-alternativene være feks: Banan, eple og pære. For å få det opp må du trykke på "Add Poll Choice" som er uthevet i grønt. Trykker du en gang får leserne et svaralternativ. Du kan trykke opptil 20 svaralternativ per spørsmål. Så fyller du ut de tomme hvite barene med svar-alternativ.

 

post-63-1095533645_thumb.jpg

 

 

 

Steg 5: Noen forklaringer av mulighetene med poll. "De røde kryssene" som er bak alle spørsmål og svaralternativer på bildet under er "slette kryss". Trykker du på de sletter du spørsmålet og svar-alternativene som hører til eller bare et svaralternativ hvis du trykker på krysset bak svaralternativet.

 

Den grønne skriften for flere svaralternativ er rett og slett for og få flere svaralternativ. Idet du trykker på "Add Poll Choice" kommer det opp en til hvit bar med en nummer foran som indikerer hvilket svaralternativ det er. Du kan gjøre dette opp til 20 ganger per spørsmål. Det vil si 20 svaralternativ per spørsmål.

 

Den grønne skriften for flere spørsmål er rett og slett for og få flere spørsmål. Idet du trykker på "Add Poll Question" vil du få opp en hvit bar hvor du kan skrive spørsmålet og deretter legge til opptil 20 svaralternativ. Du kan på en poll ha opptil 3 spørsmål.

 

Der det står "Multiple choice Question" er det forklart på engelsk hva det gjør. Det gjør rett og slett slik at en som liker banan og eple kan krysse av på begge disse. Den tilltater leserne og kunne krysse av for flere svaralternativ. Du må da krysse av i firkanten med rød ring rundt seg på hvert eneste spørsmål hvor det skal være mulighet eller ikke mulighet for å krysse av på flere alternativ.

 

post-63-1095535097_thumb.jpg

 

 

Steg 6: Du trykker kanskje "Preview post" som er til høyre for "Post new Topic" nederst og ser at du ikke får opp pollen. Ingen fare. Av en eller annen grunn får man ikke opp pollen på forhandsvisning. Etter det er det siste delen bare og trykke "Post new Topic". (se bilde nedenfor)

 

post-184-1095537831_thumb.png

 

 

Vennligst pm meg ved "eventuelle" skrivefeiler. Som garantert finnes. Håper det ikke finnes en annen slik tråd ettersom det ville være veldig flaut. Og ikke minst håper denne tråden hjalp deg eller informerte deg til å lage litt bedre poller.

 

Mvh Kjetil Olsen :blink:

Endret av Masterfifty
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...