Gå til innhold

StasjonærPC-oppsett: lavt støynivå, kraftig og høy ytelse/pris-ratio


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Skal bygge meg en stasjonær PC for første gang. Har lest mye om oppsett/maskinvare/andres oppsett osv.

 

Nøkkelord er lavt støynivå, kraftig og høy ytelse/pris-ratio.

 

Spiller ikke noe særlig, bruker maskinen til programmering, CS5 og video.

 

Fant et sett på komplett. Hva tror folk om dette:

PC i deler - AMD?

 

Er det mulig å bytte ut SSDen med en OCZ RevoDrive? Fant den ikke på komplett.

 

På forhånd takk :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skal du ha stillegående maskin bør du skaffe en annen prosessor kjølere.

Den AMD kjøleren vil støye en del på hard belasting. Consair A50 (Hvis du ikke skal overklokke) er sikkert langt bedre.

 

Tror ikke du kan bytte pakkeløsninger, men det får du høre med komplett om.

 

Var jeg deg her, tror jeg du gjør et bedre kjøp å gå for Radeon HD 6850 1GB GDDR5 skjermkort med en AMD Phenom II X6 1100T Black Edition

Six Core, 3,3Ghz/3,6GHz Turbo, AM3, 9MB, 125W, Boxed prosessor.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Hei! Anbefaler deg å gå for et Intel-basert oppsett til den prisen. Intel sin i5-2500k gir nemlig mye mer for pengene enn det noen av AMD sine prosessorer gjør.

 

Du sier at du ikke spiller noe særlig, men maskinen du lenket til har et relativt dyrt grafikkort (2000kr). Er det likevel noen spill du vil skal kjøre bra på maskinen? Hvis ikke, er det nok en del å spare på billigere grafikkort, for eksempel. Kan lage et oppsett hvis du vil.

Lenke til kommentar

Leste en plass at det ikke er mulighet for å endre pakkeløsningene. Det gjør ikke noe, summen for "pakken" blir den samme om jeg velger delene hver for seg.

 

Kan ikke noe om overklokking enda, så blir ikke å gjøre det med det første.

 

Ingen som vet om RevoDrive fungerer sammen med disse komponentene?

 

@Mathias-S: er dette bedre da? Spiller aldri noe som er grafisk tungt, men det er jo greit å kunne gjøre det (om jeg plutselig finner meg et spill). Sett gjerne opp et oppsett :)

Lenke til kommentar

Leste en plass at det ikke er mulighet for å endre pakkeløsningene. Det gjør ikke noe, summen for "pakken" blir den samme om jeg velger delene hver for seg.

Stemmer. Jeg mener det er bedre å da bare sette sammen pakken selv slik at du kan tilpasse alt til den minste detalj ;)

 

Kan ikke noe om overklokking enda, så blir ikke å gjøre det med det første.

Nei, men det kan jo være greit å i hvert fall ha muligheten.

 

Ingen som vet om RevoDrive fungerer sammen med disse komponentene?

Nei, det vet jeg ikke. Det er veldig mange oppsett hvor en RevoDrive ikke vil fungere.

 

@Mathias-S: er dette bedre da? Spiller aldri noe som er grafisk tungt, men det er jo greit å kunne gjøre det (om jeg plutselig finner meg et spill). Sett gjerne opp et oppsett :)

Nei, dette er basert på en gammel Intel-prosessor, Intel i5 760. Prosessoren jeg anbefalte er Intel i5-2500k, som er en nyere generasjon. Du får vel 20% bedre ytelse med en 2500k. Se sammenlikning her: http://www.anandtech.com/bench/Product/288?vs=191

 

Jeg har satt opp følgende oppsett:

http://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=909467&su=8A9850A4-3179-4FE0-9B16-2829E251CDF7

(uten SSD, se hvorfor nedenfor)

 

Prosessor: i5-2500k, dette er vel det beste valge i alle oppsett over 7000kr, det er en billig prosessor som likevel er blant de aller beste på markedet i dag.

 

Hovedkort: Asus p8p67 Pro har støtte for Crossfire, SLI hvis du skulle ha lyst på bedre spillytelse i framtiden (ved å legge til ekstra grafikkort), rikelig med sATA-tilkoblinger (for disker) og er rett og slett et hovedkort som har "alt". Her er det dog mulig å spare litt hvis du bare vil ha mer grunnleggende features.

 

RAM: 4GB, billigste jeg fant. Det er så liten forskjell på RAM at det er like greit å bare gå for det billigste. Men kanskje du har lyst på 8GB i stedet?

 

Kabinett: Fractal Design R3. Du vil ha lavt støynivå, da er dette helt klart en viktig del! Dette kabinettet har vibrasjonsdemping på harddisker og vifter, lydabsorberende plater på sidedørene og foran, men har likevel god kjøling.

 

Harddisk: Samsung Spinpoint F3, en av de raskeste, og likevel billigste, harddiskene. Er også relativt kjølig i forhold til andre alternativer, og stillegående.

 

Strømforsyning: Har ikke personlig erfaring med denne, men har hørt denne er stillegående og med 140mm vifte blir det sannsynligvis litt mindre lyd enn en 120mm vifte som de fleste andre strømforsyninger har. Er også modulær, så du kobler bare til de kablene du trenger, slik at du slipper massevis av ubrukte kabler i kabinettet.

 

Grafikkort: GeForce GTX 560Ti, overklokket. Denne er raskere enn "vanlige" 560Ti og koster like mye som dem. Du kan godt bytte ut med et Radeon HD 6950, som koster omtrent like mye og har omtrent samme ytelse. Det er mer eller mindre et valgt mellom nVidia GeForce og AMD/ATI Radeon. Disse kjører alt av spill som er på markedet i dag og vil nok holde noen år.

 

SSD: Den spennende delen! Jeg har faktisk ikke lagt inn en SSD, og det er fordi at jeg vil anbefale OCZ Vertex 3 - en helt ny generasjon som er på vei ut til butikkene i disse dager. Denne er faktisk minst like rask som en RevoDrive, men kobles til som en vanlig SATA-disk og dermed vil du ikke få kompatibilitetsproblemer. Komplett selger ikke OCZ-produkter så denne må du kjøpe fra Dustin, Netshop eller andre steder.

 

Til syvende og sist brukte jeg bare Komplett fordi de har bra handlelistesystem. Mange komponenter er en anelse billigere hvis du kjøper dem fra Dustin Home og hvis du likevel skal kjøpe en SSD derfra så kan du jo se på om de er billigere på noen av de andre komponentene, f.eks. er kabinettet 100kr billigere...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...