Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

kompressor ac skoda octavia.


Anbefalte innlegg

Hei, har en skoda octavia 1.6l 03 mod med en trasig ac kompressor. Den bråker noe vanvittig ved oppstart, men kun når motoren er kald. Ikke når motoren er varm, og heller ikke når motoren er veldig kald. Dvs da tar det en god stund for spetakkelet begynner. Har vært og fått fylt gass, men dog ingen bedring. Dette er climatronic, så det går ikke an å slå av selve ac`n. Jeg har både kald og varm luft, plages heller ikke av noe fukt. Bråket stopper ved at jeg stopper motoren og starter igjen. Har noen tips om hva dette kan skyldes, og er det mulig og fikse uten og skifte kompressoren?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høres ut som at lyden kan komme fra kompressoren, og siden det er temperaturavhengig kan du ha kjørt med for lite smøremiddel i kjølemediumet, deretter en utslitt kompressor. Kan også være defekt magnetkobling/drivhjul som forårsaker lyden.

 

Mener du kan skru av AC ved å trykke på ECON knappen :-)

Lenke til kommentar

Dette trenger ikke å være AC-kompressoren. Det kan like godt være strammehjul eller andre hjul på multireima. Hadde kompressoren vært defekt (lager etc.) så ville lyden sannsyneligvis vært der hele tiden. Tror det også er et frihjulsnav på dynamoen på disse bilene som ofte ryker.

 

Ta av reima og få sjekket over multireim og drivhjul først. :yes:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...