Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

[Løst] Bilen starter ikke (Bensin problem)


Anbefalte innlegg

Bensinen kommer ikke til motoren etter at bilen gikk tom for bensin og ble etterfylt. Noen sier at det kan være bensinfiltret , men skal ikke det være sånn at filtret blir tett gradvis? for jeg hadde aldri hatt problemer med det før.

Andre sier at det kan være bensinpumpa, jeg har sjekka sikringer og alt er ok.

Det er en Mercedes 180 94 mod bensin.

tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan vel være mye rart, men er vel ganske sikkert at problemet er at det ligger luft i slangene. Dersom bensinfilteret er delvis tett vil det fungere ganske greit så lenge trykket er der, men er ikke sikkert pumpa lager trykk nok til å faktisk klare å fylle slangene.

 

Det kan hende at pumpa er tørr, og ei slik pumpe fungerer absolutt null på luft, så den trenger å fylles med noe væske for å i det hele tatt fungere. Løsner du f.eks slangen på drivstoffilteret litt slik at det får renne igjennom pumpa (forutsatt at vi snakker om matepumpe i tanken).

 

Husk også at det er lettere for pumpa å pumpe fra full tank enn fra tom tank. Pumper den fra tom tank må den pumpe oppover for å nå motoren, mens pumper den fra full tank vil drivstoffet renne nedover eller ligge ganske nøytralt. Dette har bare noe å si når slangene er full av luft. Når de er fyllt med bensin vil returslangen oppheve høydeforskjellen. Det kan dermed være en fordel at man ikke prøver å starte prosessen med 5 liter drivstoff fra kanne, siden pumpa kan få trøbbel med å få disse litrene frem til motoren. Mer drivstoff i tanken gjør det betydelig lettere.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...