Gå til innhold

HIS radeon 6950 Crossfire VS GTX560Ti Super overclocked


Anbefalte innlegg

jeg hadde tenkt å kjøpe meg 2x HIS radeon 6950 for og så flashe dem opp til 6970(crossfire), men etter en titt på temaet til Yrian90 "skjermkort til gamer". så postet hugo_hardnuts denne linken

http://www.hardware.no/artikler/gigabyte_geforce_gtx_560_ti_so/89328/7

Det jeg lurer på da. På denne testen, er det et singelt kort som blir kjørt i testen, eller er det SLI? Hvis det ikke er SLI, da burde jeg vel heller kjøpe 2x GTX560Ti Super Overclocked?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Testen der er gjort på ett enkelt Gigabyte GTX 560 "SO" (Super Overclock), der de har benytta en del komponenter av høyere kvalitet enn det du finner på referansekortet. Resultatet er uten tvil imponerende som f når det i mange tilfeller faktisk presterer bedre enn storebror GTX570. Det har dog tydeligvis vært en del problemer med akkurat det kortet (og GTX 560 i SLI generelt virker det for); ustabiliteter, BSoD, drivere som tryner etc. Om dette er en gjenganger, og at sjansen er stor for at det skal skje med deg, vet jeg ærlig talt ikke. Et kjapt søk på nett finner likevel mange forumtråder som handler om GTX 560 issues, være seg SLI eller single.

 

Tråder som omhandler Gigabyte 560 SOC:

http://forums.whirlpool.net.au/archive/1639211

http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=193414

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1306870&hl=&fromsearch=1 (handler kanskje ikke om kortet spesifikt, men tok det med siden du kanskje kan spørre Pytagoras til råds ;))

 

Jeg tror den reelle forskjellen mellom Gigabyte GTX 560 SO og 6950 med 6970-BIOS er minimal rent ytelsesmessig. De presterer stort sett side om side, avgjørelsen beror vel mer på hvilke spill du er interessert i - nVidia topper FPS-lista til ett spill, AMD til et annet.

 

En liten nedtur med AMD er den lite overbevisende kjøleløsninga; der virker det for at selv referansekjøleren til nVidia er vesentlig bedre. Dette gjør seg kanskje spesielt gjeldende i et oppsett med flere kort. Når det er sagt, så er AMD (iallfall tradisjonelt) mye bedre på skalering, som resulterer i ei høyere prosentvis ytelsesøkning ved flere skjermkort i crossfire enn SLI.

Lenke til kommentar

takk for svar- men bryr meg egentlig ikke om prisen her, vil bare ha en PC som yter godt :) Derfor lurer jeg på hvilken av dem som er best. GTX560TI SLI eller 6950 Xfire.

det som er litt kjipt, er at jeg har tenkt på His radeon 6950 veldig lenge nå, og har nesten bestemt meg for å kjøpe det.

men så kommer det et bedre kort (?) til en billigere penge... gjør meg veldig usikker her.

Lenke til kommentar

Slenger ut noen tester så du kan sammenligne selv:

 

* Anandtech singlecard comparison chart

* Tom's Hardware Enthusiast Index (velger selv hvilken benchmark i menyen øverst)

* Guru3d 6950 1GB vs. GTX 560

 

Techpowerup:

6950 Crossfire

GTX 560 SLI

 

Jeg synes det er greit med 2 grundige tester fra samme nettsted for direkte sammenligning.

 

Hvilken skjerm skal du bruke? I flerskjermoppsett er AMD med Eyefinity overlegen, og 2GB minne på skjermkortet kommer også godt med hvis du spiller på oppløsninger over 1920x1200.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...