Gå til innhold

Newbie: DVI eller ei?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har kjøpt meg en LCD-skjerm og lurer på om jeg skal oppgradere skjermkortet mitt, slik at jeg kan bruke DVI-kabel mellom kort og skjerm. Vil skjermbildet bli merkbart bedre? Jeg har pr i dag et Hercules 64MB kort og spiller ikke så mye at jeg har noe stort behov for å ha det feteste kortet i byen. Poenget måtte være at "hverdagsskjermbildet" når jeg bruker web, email, tekstbehandling etc blir bedre (det ville naturligvis ikke skade at Asheron's Call II så bedre ut også, men det kommer i annen rekke).

 

Vil evt Sapphire Radeon 9200 128MB være et greit kort? Jeg har som sagt ikke lyst til å legge mye penger i et evt nytt kort (~ under 1000 kr). Og hva er egentlig forskjellen mellom DVI, DVI-I, DVI-D og VIVO?

 

På forhånd takk for hjelpen!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Heisann,

 

HW.no testet Samsung Syncmaster 172t for en stund siden og der testet de DVI:

 

Når vi koblet til skjermen med digital kabel (DVI), så la vi merke til at bildet, som vi anså som meget bra fra før, ble merkbart skarpere. Tekst og høyoppløselige bilder ble bedre definert. Det anbefales å benytte seg av digital overføring dersom man har muligheten til det. Da trenger man et skjermkort som har DVI-utgang. Man må riktignok investere i en DVI-kabel, dersom man ikke har dette fra før (Kun analog kabel var med skjermen i esken).

 

 

Konklusjonen var at bildet (som på allerede var sylskarpt) ble merkbart bedre, men jeg ville ikke brukt de som et argument for å kjøpe et bedre skjermkort.

 

mvh

dacourt

Lenke til kommentar

Testen på hardware.no var meget interessant! Jeg er imidlertid fremdeles litt usikker på hva jeg skal gjøre - jeg har en tekno-djevel på venstre skulder som sier 'kjøp-kjøp' og en pengebok-voktende engel på den høyre som sier 'nei-nei'. Men slik er det vel alltid...

Lenke til kommentar
Testen på hardware.no var meget interessant! Jeg er imidlertid fremdeles litt usikker på hva jeg skal gjøre - jeg har en tekno-djevel på venstre skulder som sier 'kjøp-kjøp' og en pengebok-voktende engel på den høyre som sier 'nei-nei'. Men slik er det vel alltid...

 

Ja det var den testen som gjorde at jeg kjøpte meg en slik skjerm. Jeg har forresten nettopp skaffet meg nytt skjermkort med DVI og skal snart gå til anskaffelse av en stk. DVI-kabel, men det er dyrt og som du sier så er det er konstant mas fra lommebok-jens, som hele tiden spør meg om jeg virkelig trenger dette og om jeg har råd osv. ... :roll:

 

Jeg er jo kjempefornøyd med skjermen slik den er nå da, men jeg blir kanskje enda mer fornøyd med DVI?

 

mvh

dacourt

Lenke til kommentar

Kanskje den virkelige grunnen til at jeg vurderer å kjøpe nytt kort + kabel er at jeg følte at skriften på LCD-skjermen (18.1" Philips) var litt mer utflytende enn på den gamle analoge 17" et-eller-annet... og det irriterte meg jo en smule, og sitter fremdeles fast et eller annet sted i bakhodet mitt.

Lenke til kommentar

Ja, det er jo litt slitende. Om digital overføring gjør at det blir bedre er jeg ikke sikker på, men bildet blir jo som sagt skarpere med digital overføring så en skulle tro at skriften på skjermen ble bedre da (noen som kan bekrefte det?).

 

Men det høres jo ut som du har en god unnskyldning til å skaffe deg et nytt skjermkort med tilhørende DVI-utgang :-)

 

mvh

dacourt

Lenke til kommentar
jeg har en tekno-djevel på venstre skulder som sier 'kjøp-kjøp' og en pengebok-voktende engel på den høyre som sier 'nei-nei'. Men slik er det vel alltid...

 

Personlig så tror jeg min techno djevel står på høyreskulder, men det er en annen sak.

 

Etter det jeg har lest og selv testet, så mener jeg at potensialet for forbedringer ved å gå over fra analog overføring av videosignalet til DVI avhenger av sammspillet mellom skjermkort og skjerm. Dvs. en gitt kombinasjon kan gi et helt utsøkt skjermbilde ved analog signaloverføring. Det samme skjermkortet med en i trad. hensenende teknisk sett bedre skjerm kan i enkelt tilfeller gi et dårligere skjermbilde ved analog overføring. Dilsvarende kan samme skjerm gi ha relativt store forskjeller i bildekvalitet avhnegig av hvilke skjermkort som benyttes (Geforce2 MX er jo beryktet på dette). Dette er enten fordi det analoge signalet fra skjermkortet ikke er 100% kompatiblet med inngangskretsen på skjermen, eller at produsentene har av enten skjermkort og/eller skjerm har spart formye penger ved valg av analoge kretsløsninger.

 

På min Samsung Syncmaster 152T, med et Hercules 8500LT skjermkort, syns jeg det ble et relativt betydelig bedre skjermbilde, det ble mere stabilt, og tidligere antydninger til moire-mønster forsvant. Jeg var imidlertid et godt stykke fra å være fornøyd med bildekvaliteten ved analog overføring av videsosignalet.

 

Dersom du (iht. dine tidligere erfaringer osv.) er fornøyd med skjermbildet, og ellers ikke har et stort behov for nytte skjermkort, så vil jeg anbefale å ta oppgraderingen senere, i påvente av at din voktende engel over lommeboken vil bli mer vennligstilt til investeirngen, og evt. anse et potensielt bedre skjermbilde som en bonus når den tid kommer.

 

mvh

Lenke til kommentar

Jeg bestemte for en stund siden å kjøpe meg LCD-skjerm, og fant ut at jeg skulle ha med DVI inngang/kabel. Skjermkortet jeg hadde da var et GeForce2 MX. Jeg kjøpte da et Radeon 9100 med DVI utg. for å bruke på den nye skjermen :woot:

Det fulgte ikke med noen DVI-kabel med skjermen, så jeg kjørte analogt noen dager til jeg fikk kjøpt. Jeg vil si det er klar forskjell med DVI -kabel!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...