Gå til innhold

S-ATA på 875P MSI NEO


Anbefalte innlegg

Sliter med S-ATAen på et MSI NEO kort. Det er en on-board Intel® 82801ER SATA RAID kontroller. Når jeg prøver å installere XP og trykker F6 finner installasjonen kontrolleren og det ser ut som om den loader driverene fra disketten men den finner ingen disker på SATA kanalene når jeg skal velge disk. Jeg installerte WinXP på en eldre P-ATA disk heller for så å installere kontrolleren i windows. I windows installerer den driverene på disken men kontrolleren blir oppført med feil i hardware manager (Windows can not load the drivers for this device). I en PDF jeg fant står det at det skal være 3 driver filer men når jeg sjekker driverene er det bare en driverfil (og den nekter å legge til flere uansett hvor jeg søker... CDer, Discer osv.) I oppstarten (Før POST) skal det og komme opp en skjerm som viser devices på SATA kanalene og gi deg muligheten til å trykke ctrl+I for å komme inn i BIOSen til RAID kontrolleren. Denne kommer heller ikke opp... BIOS oppsettet ser ut til å være i orden så jeg skjønner ikke helt hva som kan være galt utenom at kontrolleren er gått til helvete.. All hjelp vil bli verdsatt og jeg lover at det vil føre til et bedre liv etter døden...

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

har sittet 3 dager og brukt stygge ord for å få dette til og virke.... NÅ VIRKER DET.

sjekk bios instillinger:

under "Integrated Peripgerals" / "OnBoard Promise IDE" måtte jeg sette "DISABLED" da fikk jeg opp den menyen du mener..... har du 1 stor HD eller 2 Små HD i winXP.

 

Nå du har fått dette til å virke så kommer problemet med og dele disken i flere partisoner.....dette jobber jeg enda med.

 

PS: bruker du den orange ledningen ? eller prøver du og sette dette opp med vanlig/gammeldags kabel (den røde kabelen)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...