Gå til innhold

Utsatt verneplikt.. Vill inn.


KasperD

Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Sommeren for 2.5 år siden hadde jeg blitt kalt inn til førstegangstjeneste i heimevernet. På den tiden var jeg veldig lite motivert og veldig motivert for skolen. Så jeg utsatte da tjenesten på grunnlag av skole.

 

Nå derrimot har jeg lyst å gå inn i millitæret til sommeren. MEN, jeg vil ikke i heimevernet. Jeg har VELDIG lyst å komme inn som Stormsoldat eller i en kavalerieskadron. Jeg har lest litt rundt og feks Panserbatalsjonen er ett sted dette er mulig. Derfor har jeg lyst å prøve å komme inn der eller noe ala PBN.

 

Jeg vet dog ikke hvordan jeg skal gå fram nå som jeg utsatte jo verneplikten for 2 år siden. Er det for sent å melde seg nå i forhold til å komme inn til sommeren. Jeg er i god fysisk form.

 

Men det er også en annen ting. Jeg har ikke perfekt syn. På sesjon for 3 år siden hadde jeg 7 på syn, men synet mitt er blitt dårligere i løpet av årene og jeg tipper det ligger ihvertfall nede på 5. (har normalt fargesyn, men er nærsynt). Er dette ett problem i forhold til pbn?

 

- Kasper

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tusen takk for 2 raske svar. Har tenkt å ringe inn asap, men er litt usikker på hva jeg skal spørre om osv. Hvis det er komplett umulig å komme inn i Panser, hvilke andre muligheter har jeg iforhold til ting som er oppmot noe ala Panser?

 

*EDIT*

 

Jeg har liksom lyst på en litt hard tjeneste, og noe jeg får noe utav. Jeg er veldig lite motivert for f.eks samband. :p har en venn som er det. virker jo kjempe kjedelig.

Endret av KasperD
Lenke til kommentar

Luftforsvaret og nasjonal innsatstyrke kan jo være noe men da bruker man jo ikke tungt kjøretøy osv. Men det sies at forsvaret bruker ca 20 mill fordelt på ca 30 mann ;) Neste innrykk der er til sommeren. Minuset er jo at du må igjennom lufts rekrutt som ikke akkurat er beinhard, men etterpå er det mye skyting mye fint utstyr og trasking i skogen/nærkamp/skyting øvelser i hele norge bla. Mer kan leses her:

http://www.mil.no/luft/start/utdanning/verneplikt/forceprotection/article.jhtml?articleID=142721

Basesett2(NIS, Samband i BS2 er mye hardere enn f.eks samband i hæren ettersom det bare er 11-12 sambands soldatervideo ifra en elelr annen sambands tropp http://www.youtube.com/watch?v=6R1Lr09JMpw, Hundetroppen alt sammen på rygge flystajon) i luft er det du burde satse på anyway.

 

Du kan også sikkert få plass i MP og felttroppen der de holder til i bardufoss og er ute i skogen mesteparten av hverdagene sammen med andre bataljoner og i helgene er de MP på stasjon. MP rekrutten er beinhard da man skal fjerne rundt 100 soldater som havner andre steder.

 

Litt risky med begge er jo at du kan havne et helt annet sted enn i NIS eller felttroppen siden disse stillingene blir gitt når rekrutten er ferdig og eventuelle kurs er tatt.

 

Dette er alternativer jeg er 80% sikker på ikke er optatt.

Endret av Zimmerh
Lenke til kommentar

Ville helst inn i år. Skjønner at mine muligheter tydeligvis er veldig svekket med at jeg er litt sent ingang.

 

I utgangspunktet ville jeg prøvd meg som Fallskjerm eller Kystjeger, men pga synet mitt går ikke det.

 

Jeg får ta en telefon til dem imorgen og høre litt angående mulighetene mine.

 

*Edit svar Zimmerh*

 

Det er bare de 2 som har det ja. :(

Endret av KasperD
Lenke til kommentar

Ja men de sier bare alt er fult. En som sa at å sende mail kansje ga en mulighet.

 

Mail er genialt. Når du sender mail får du tilbake autosvar. Her er litt av innholdet;

 

Din e-post blir normalt behandlet i løpet av 5 virkedager. Om henvendelse din inneholder en formell søknad (for eksempel søknad om utsettelse eller fritak), er saksbehandlingstiden ca. 4-6 uker. Alle søknader besvares skriftlig per brev.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...