Gå til innhold

dual boot, xp med ntfs og RH7.1


Anbefalte innlegg

Har akkurat bestemt meg for å lære linux, og har noen spørsmål jeg vil ha svar på FØR jeg begynner å tukle med installasjon...

 

Har lest at linux har problemer med å skrive til NTFS filsystem. Vil dette føre til problemer med å få satt opp dual boot, når installasjonen til XP ligger på en partisjon med NTFS? Er det noen andre store feller jeg bør unngå for å få dette systemet til å fungere?

 

All hjelp mottas med STOR takk :smile:

 

-magnus

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde tu tenkt å instalere linux på samme partition som winxp? Eller misforstår eg?

 

Du må lage 2 nye partitioner, 1 linux swap og 1 ext2 (er andre filsystemer du kan bruke men ext2 er anbefalt). Så legger du lilo i "Master boot record" så får du en meny du kan velge vilket OS du vil starte opp. Om du trenger noen filer fra ntfs partitionen senere kan du bruke ntfs modulen (insmod ntfs).

Les litt om instalasionen på hjemmesiden til distroen. du skal bruke.

Lenke til kommentar

Ser i ettertid at jeg har vært særdeles slurvete med å forklare hva jeg egentlig tenker....

 

Nei, jeg har ikke tenkt å installere linux på samme partisjon som winxp. Jeg har 3 partisjoner på harddisken, 1 som er hovedpartisjon for xp (10 gig), en som er "delt" (20 gig), der det ligger mp3er og andre filer som begge kan bruke, og 10 gig å installere linux på. Blir nok å dele de siste 10 opp i flere mindre partisjoner, har ikke helt tenkt ut hvordan enda.

 

Spørsmålet er egentlig om det er et problem at "c:" er ntfs, kommer linux til å legge inn ting der? Vil en oppgradering av kernel gjøre at jeg kan bruke ntfs partisjoner i linux?

 

Takker for all hjelp så langt! Hadde tenkt å installere boot i MBR, men ble plutselig usikker når jeg leser at linux fungerer dårlig med NTFS. Driver å leser "boken om linux", og der står ikke ntfs nevnt engang, :sad: surt

 

-magnus

Lenke til kommentar

du må herje litt for å få velge mellom xp (eller w2k) og linux i boot (dvs. at det funker ikke på samme måte som en w9x/linux dualboot).

 

raiserfs eller ext3 er å anbefale over ext2.

 

i linux kan du ikke skrive til ntfs, kun lese. dette er m$ sin skyld =P, ettersom ntfs er proprietert eller.no.

 

og i windows har du ikke tilgang til linux partisjonene dine i det hele tatt. det finnes kanskje noe program som gjør dette mulig...

 

[ Denne Melding var redigert av: ilex på 2002-02-02 23:45 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...