Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Vannskade på bad, forsikring, sameie


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Bor i et sameie fordelt på 4 seksjoner, 2 i hver etasje. Badene til leilighetene ligger inntil og over hverandre. Huset er fra krigens dager en gang..

 

Leiligheten ved siden av oss har nylig blitt kjøpt opp og de har oppdaget en råteskade i veggen. Denne ser ut til å ha vært der en god stund da en del av treverket faktisk har råtnet vekk, både på deres og på vår baderomsvegg. (Veggen består i hovedsak av treverk, ikke spon el)

 

Videre har de over oss slitt med dusjsluket sitt (og en nogelunde sketchy rørlegger). Det hele startet for en stund siden med at det lakk vann fra sluket og ned på baderomstaket vårt. Dette ble utbedret, men begynte å lekke igjen. Denne gangen oppdaget vi lekkasjen ved at det lakk fra kjelleren. Rørleggeren hadde tatt en av de gamle takplatene og lagt på skrå under sluket deres, slik at det rant ned på toppen av veggskillet istedenfor. Så rant det gjennom veggen og deretter ned i kjelleren. Utbedret dette nok en gang og det har nå begynt å lekke igjen. De velger en ny rørlegger denne gangen.

 

 

Vi tenker å få gjort noe med hele badet men er nysgjerrige på hvordan vi går frem med tanke på forsikring ol for å få dekket noe av det via den. Vi har "standard" forsikring fra Sparebank1 for sameiet, uten at jeg vet noe mer spesifikt om vilkårene.

Er det simpelten så enkelt at jeg forteller de det jeg har fortalt her i tråden, så ordner de/jeg med takstmann osv? Har liten erfaring med å krangle luringene av noen forsikringsselskap.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forsikringsvilkårene regulerer dette.

 

Generelt skal en forsikringsskade være "plutselig og uforutsett". Gammelt anlegg og dårlig håntverk faller nok dessverre ikke inn under denne kategorien.

 

Jeg ville finlest vilkårene i husforsikringen. Hvis den ikke dekker (noe jeg blir forbauset om den gjør) ville jeg gått på rørleggeren og hans forsikrinsselskap.

 

Ole

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...