Gå til innhold

Priser???? Hva er det med disse nettbutikkene???


kimaeven

Anbefalte innlegg

Er det bare meg, eller ser det ut som nettbutikkene skrur opp prisene på ATI RADEON 8500 nå. Er det fordi det er nye brikkesett på vei fra nvidia o.l??

 

Dette er utrolig latterlig gjort må jeg si. Se bare på Multicom. Der koster et Radeon kort ca 3600,-

 

Det er jo latterlig. Alle nettbutikker som ser dette. Utrolig teit gjort. Noen som er av samme oppfatning?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Quote:


On 2002-02-02 16:16, kimaeven skrev:

Er det bare meg, eller ser det ut som nettbutikkene skrur opp prisene på ATI RADEON 8500 nå. Er det fordi det er nye brikkesett på vei fra nvidia o.l??


 

Mitt tips er at de butikkene som har inne retail versjon av ATI Radeon8500 skrur opp prisene fordi kortet er så etterspurt. Men prisen _må_ da synke igjen? Retail korta ser ut til å bli lettere å få tak i og hvem gidder å betale 1000 spenn ekstra for å få retail fra ATI?

Lenke til kommentar

Kan ikke folk ihvertfall LATE som om de har noe mellom øra da. Synes du det VIRKELIG er rart at prisene øker, eller bare var du irritert og ville lufte din frustrasjon?

 

Markedskreftene rår serru. Er etterspørselen høy (må ikke misforståes med "overflod av råvarer") så går prisene opp. Men faktum er jo også at ATI har hatt problemer med å lage nok av de nye kortene, som igjen gjør at prisene per enhet øker.

 

Samtidig sitter aldri nettbutikkene inne med store lager, de kjøper når de trenger..litt etter litt..kanskje engang i uka, og sidene prisene er offer for etterspørsel og produksjonskapasitet, så kan prisene variere.

 

SÅ SLUTT Å VÆRE FJORTISER..lat som om dere er i begynnelsen av tyve årene og slutt å grin på nesa.

 

fysj..nå var jeg slem nå.

 

AKIRA

Lenke til kommentar

Akira hør her og slutt å være idiot. Poenget mitt er at det ser ut til å være lettere å få tak i Radeon 8500 nå enn for en liten tid tilbake. Mulicom presterer å sette opp prisen til 3600 kroner. Quad og itbutiken har også satt opp, men de holder seg hvertfall under 3000 kroner. Radeon er et brikkesett som snart skal bli erstattet av et annet rikkesett som det beste fra ATi. Tar man alt i betraktning, så er det rart at når det ser ut til å være flere radeon på markede. Det kommer snart et nytt brikkesett r300, og nvidia geforve4. Tenker man på alt dette, så er det rart at de setter opp prisen. Egentlig tyder alt dette på at prisen skal ned og ille opp. Jeg tror det er et salgstriks nettbutikkene bruker for å lure oss som er forbrukere til å kjøpe et dyrt kort som veldig snart kommer til å bli adskillig billigere. Og aKira. Det er nok du som burde tenke over hva du skriver. Du later vel som om du er 20 og er egentlig en liten tulling på 15. (Oi nå var jeg slem tilbake :smile:

Lenke til kommentar

*sukk, gid jeg var 20 igjen..det var tider det*

 

nei, jeg står forsåvidt ved det jeg sa. Nettbutikker har små lagre og kjøper fra sine importører, om de har satt opp sine priser for de må kjøpe de fra ATI for en økt pris, så vil jo det reflekteres til sluttprisen. Nettbutikkene vet meget godt kjøpe mønstre til forbrukeren, og vet at når noe nytt og bedre har kommet så er det siste de vil er å sitte igjen med et lager av utdaterte skjermkort som ingen vil ha. Om man har det i bakhode, så virker det veldig lite logisk at de vil ta en slik sjanse å sette opp prisene på et kort de snart ikke vil kunne selge. Man ville heller tro prisene ville gå drastisk ned slik at de fikk tømt lagrene. Så hva er mest logisk da? Jo at de kjøper inn små "porsjoner" om gangen fra sine leverandører som av en eller annen grunn har satt opp sine priser..men hva kan nettbutikkene gjøre..folk vil jo ha ATI korte..så de må ha de til salgs...og da går prisene opp. De vil jo ikke tape penger.

 

AKIRA

Lenke til kommentar

Akira. Du kan ikke nekte for at prisene har gått opp. Etterspørselen er omtrent den samme. Brikkesettet er på vei ut. Det er da merkelig at prisen går opp. Dessuten selges ATi i Usa for under prisen i Norge, og Norge er et land som blir regnet for å være forholdsveis billig på PC komponenter. Bruk hjernen da. Hvis ikke den er blitt senil da :smile:

Lenke til kommentar

...jeg har studert det jeg har skrevet (har du?), og kan ikke se jeg har sagt at jeg "nekter for at prisene har gått opp". Jeg har bare skrevet en sakelig grunn til hvorfor prisene har gått opp. Seff er hardware billigere i USA, de har et helt annet økonomisk system enn oss. Vi har tollimport, skatter og moms til langt opp etter øra. For ikke å nevne at noen få hardware produsenter (noen få) lager hardware i USA. Hadde vi laget skjermkort i norge, hadde de også vært billige.

 

jeg håper jeg har ihvertfall en 50 år til før senilitet slår til....but you never know.

 

AKIRA

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-02-03 18:38, kimaeven skrev:

Latterlig å kverulere når du vet den egentlige grunnen. Les innlegget mitt over ditt siste så ser du. Du kan ikke nekte for dette.


 

ok, jeg prøver ikke å være frekk her eller noe..men jeg skjønner ikke hva du prøver å si her. "Den egentlgie grunnen"...vilken er det? Og hva er det jeg ikke kan nekte for...at prisene har gått opp?? Jeg har ikke nektet for det. Om du mener noe annet, så si gjerne ifra...for nå er jeg veldig usikker på hva du vil si her.

 

Og dette er ikke kverulering..vi diskuterer. Du har et synspunkt, jeg har et jeg mener er mer riktig.

 

AKIRA

Lenke til kommentar

Poenget mitt er at når brikkesettene er på vei til å bli erstattet av andre nyere modeller, ser det ut til at butikkene setter opp prisen selv om det nå er flere kort(Ati Radeon 8500) på markede enn for litt siden. Det virker som de gjør dette bare for å tyne det siste lille ut av forbrukeren. og vi lar oss lure når de bygger en illusjkon om at siden prisen øker så er det mindre og mindre kort selv om sannheten er at det snart vil bli nok kort til alle som vil når det nye brikkesettet kommer. (Prisen vil da falle, og det er flere kort til folket) Dette kan du ikke nekte for.

Lenke til kommentar

Nei, jeg kan ikke nekte eller bekrefte det. Det er en teori du har. Det må du nesten sjekke opp mot nettbutikkene. Det jeg skrev var en mulig forklaring til økt pris basert på hvordan nettbutikkene faktisk oppererer. Jeg skrev også hvorfor jeg synes din teori virker lite sansynlige. Disse gutta har solgt hardware i mange år, og jeg tror ikke de vil ta en undøvelding risiko ved å kanskje ende opp med hardware de ikke får solgt. Om prisene har gått opp så må det være produsentene eller leverandørene som har skrudd prisene opp. Noe som slo meg nå er jo at økt RAM pris kan ha noe med saken å gjøre. Disse kortene har minnebrikker på seg, og som vi vet..ram prisene har steget drastisk i det siste. Det vil jo påvirke alle produkter avhengig av RAM i en eller annen form.

 

AKIRA

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...