Gå til innhold

Grums frå fortida


noodles

  

18 stemmer

  1. 1. Har høgresida rett i sin kritikk?

    • Ja, venstresida har mykje å be om orsak for
    • Nei, høgresida har ei like dårleg fortid med stønad autoritære regime
    • Begge må ta kritikk og ingen har rett til å skulde på den andre
    • Fortid er fortid og dette er ikkje eit aktuelt tema lenger
      0


Anbefalte innlegg

Torbjørn Røe Isaksen frå Høgre gjer i Dagbladet eit sedvanleg åtak på venstresida og historia venstresida har med autoritære regime (http://www.dagbladet.no/2011/01/27/kultur/debatt/kronikk/venstreradikalt/15217102/), Bård Vegard Solhjell i SV svarar på kritikken og rettar søkelyset mot høgresida si historie i staden for (http://www.dagbladet.no/2011/01/25/kultur/debatt/kronikk/demokrati/15175513/). Like etter kjem det eit innspel i ordskiftet frå Bård Larsen i Civita (http://www.dagbladet.no/2011/02/08/kultur/debatt/kronikk/15356570/) som kritiserer mellom anna Studentersamfunnet i Bergen. Han får svar (http://samfunnet.uib.no/2011/02/10/mao-lenin-og-wenche-foss/) frå Pål Andreas Sæthre, leiaren i Studentersamfunnet i Bergen.

 

Dette er ikkje eit nytt ordskifte, men noko venstresida har fått pes for i lang tid. Er det på sin plass eller har venstresida fått nok kritikk for dette? Har høgresida rett til å kome med denne kritikken når dei sjølv har ei luguber fortid? Er ordskiftet interessant i det heile teke eller er det keisamt og irrelevant?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er forskjell på å gjøre det sosialt akseptert å forgude Che Guevara og Mao enn det er å anklage høyresiden for å være nazister. Hadde studenter gått med t-skjorter med bilde av Hitler, så er tonen en helt annen. Høyresiden har ingenting å svare for, det er venstresiden som får legge sine sinnsyke ideologiske tanker på hylla og jeg snakker ikke økonomi.

Endret av NicolasDarvas
  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...