Gå til innhold

Skal ha nytt HD-videokamera.. Men hvilket?


Anbefalte innlegg

Er fullstendig klar over at det ikke er noen offisiell liste for forhåndsbestilling, men jeg kan love deg at det er mange "uoffisielle" som ligger i køen foran oss som ikke har noen direkte "forretningsmessigs" forhold til RED. Når vi da også tar i betraktning at de første månedene så vil de ikke klare å produsere mer enn noen hundre kameraer i måneden, så kan ventetiden bli lang. Planen er å starte produksjon i April.

 

Prismessig så kan det godt hende at det lønner seg å kjøpe Scarlet Fixed pakke løsning og eventuelt en Scarlet Brain i tillegg, fremfor å kjøpe en Scarlet Brain + alle de bitene som skal til før kamera kan operere. Det elektroniske objektivet alene har så høy kvalitet og muliggjør så mange funksjoner i Scarlet som du ikke får med den linseløse versjonen. Vi får se når prisene er fastsatt.

 

 

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Å nei, ikke enda flere nye standarder! WILL THE MADNESS EVER ENDA? :D Jeg syntes Blu-Ray er mer enn bra nok på en 47" LCD tv... Gah!

 

Jeg skal filme, og produsere (ja, gjøre alt selv - det eneste er at jeg skal ha skuespillere i filmene i tillegg til at jeg skal spille litt i disse!) filmer som hovedsakelig er for eget bruk, MEN hvis de blir bra nok, skal de bli sendt rundt om kring i verden, bla. til ei jeg kjenner i Hollywood med litt tæl.

 

Jeg er inspirert av bla Quentin Tarantino, men også dogmedudes som Vincent Gallo, som med sin "The Brown Bunny" film allerede har laget nøyaktig det jeg drømte om i så mange år... Lage en film som er identisk med virkeligheten, og om det skulle dukke opp sex, så gjør det det - På ekte, usensurett og rått, slik virkeligheten er.

 

Anyways......

 

Jeg trenger hjelp NÅ! Hva skal jeg gjøre? Kjøpe et av de beste videokamerane til Panasonic, gå for et DSLR (siden jeg også vil ta gode bilder!), eller vente på 3K+ kameraer som kommer senere?

 

Thomas

Lenke til kommentar

Nå har TM-900 vært med meg på ferietur, og jeg er storfornøyd. var veldig spent når jeg koblet til min Zennheiser MKE 400 mikrofon, for det dukket opp et varsel i kameraets display om at mikrofonen kan komme med på bildet hvis man bruker max vidvinkel. Men heldig vis gikk det greit med denne mic-en selv med pelsen på. Jeg syns ikke at den løse tilbehørsskoen er i veien som noen har hevdet, men er smart plassert uten noen slark. Har også Røde Videomic og Røde NTG 2, men har ikke prøvd disse med kameraet, men kan komme med tilbakemelding senere. Kameraet har såpass brukbar vidvinkel, slik at bildet ble roligere enn jeg er vant med når man går og filmer samtidig. Kunne i enkelte tilfeller tenkt meg enda bedre vidvinkel, men da måtte jeg nok kjøpt en konverter eller det nye og dyrere Canonkameraet som akkurat har kommet. Har hørt at noen har klaget på viftestøy, men jeg har ikke klart og høre noe til viften enda. Fokusringen fungerer som zoom i automode, og med tre trykk er kameraet i manuell og med ringen som focus. Søkeren var også god og bruke, og nyttig i mange tilfeller. Dette er med andre ord et videokamera jeg kan gå god for i allefall. :thumbup:

Lenke til kommentar

Det er Canon Legria HF G10 som er det Canonkameraet. Det har litt bedre vidvinkel og litt mer lyssterkt enn Panasonic 900-serien. Vet ikke om det er så mye så man kan se forskjell, men det er absolutt et videokamera som bør vurderes. Det har en sånn aktiv minitilbehørssko, så hvis det skal kobles til ekstern mic, bør man nok kjøpe orginalt Canonutstyr her. Og ja. Det stemmer at det er TM-900 som har innebygd 32Gb minne. :)

Lenke til kommentar

Har nå prøvd TM-900 med Røde Videomic og Røde NTG 2 i tillegg til Senneheiser MKE 400 med deadcat. Favoritten min er Sennheisermicen da den gir god lyd i tillegg til at størrelsen er under halvparten av de to andre mic-ene. Røde-micene kom ikke inn i synsfeltet ved maks vidvinkel, og det kan være nyttig for enkelte og vite. Hvis Røde Videomic får på seg pelsen (deadcat), syns denne ved maks vidvinkel. Den justerbare holderen til NTG 2 gjør at man kan vinkle mic-en litt oppover, og problemet er løst. Ser at det er litt ymse testresultater av Canon HF G10. Det som går igjen er klarheten i selve bildet. Panasonic HDC TM-900 scorer høyere på klarheten i bildet enn Canonkameraet. Hvis du går inn her, markerer Cnononkameraet oppe til ventre, holder ctrl nede mens du markerer Panasonic HDC TM-900 og trykker "show", får du en god sammenligning av kameraene. :thumbup:

Lenke til kommentar

Jeg trenger hjelp NÅ! Hva skal jeg gjøre? Kjøpe et av de beste videokamerane til Panasonic, gå for et DSLR (siden jeg også vil ta gode bilder!), eller vente på 3K+ kameraer som kommer senere?

 

Thomas

 

Hvis ambisjonene dine er å lage film som emulerer samme "film look" som spillefilm så er den eneste muligheten å få til dette å bruke DSLR. Vanlig videokamera kan ikke gi tilsvarende "cinematisk uttrykk" fordi de har for små sensorer.

 

 

Det er derfor alle som har prøvet seg på "amatør spillefilm" med video kamera har brukt et DOF Adapter på kamera, noe det ble slutt på da DSLR alternativet kom.

 

Når det gjelder lyd; ALLTID ta opp lyd separat, med f.eks. en Zoom 4H eller liknende.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...