Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

omega 3


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Omega 3 har flere positive virkninger på kropp og helse.

 

For å ta det viktigste først, Omega-3 er en essensiell fettsyre som inngår som viktig bestanddel i cellemembranene i kroppen. At den er essensiell betyr at den er livsnødvendig, men kroppen kan ikke selv produsere den, den må inntas som del av kostholdet. Cellemembranen beskytter cellene som utgjør alle de små bestanddelene i kroppen. membranen har således en vikig funksjon for at cellen skal beholde sine egenskaper. Omega3 bidrar til at alle de små "tannhjulene" i kroppen gjør jobben sin. Det er blant annet mye forskning på som tilsier at de som får i seg nok omega 3 har bedre forbrenning enn dem som ikke gjør det.

 

Det er riktig som Mr. Graves sier, men alt kolesterol er fett, men ikke alt kolesterol er dårlig kolesterol. Omega 3 og fiskeoljer er også kolesterol, men da den gode typen. Det dårlige kolesterolet, smo man gjerne får i seg gjennom usunt fett, kan skape åreforkalkninger, øke blodtrykket og være skadelig for hjertet. Det sunne kolesterolet, slik som Omega-3 bidrar til å trekke det usunne kolesterolet ut av blodomløpet sende det til leveren, som evner å kvitte seg med det. Kolesterolet har ufortjent dårlig rykte fordi mediene ikke skiller mellom godt og dårlig. Det er foreksempel kolesterol som er råstoffet kroppen bruker for å produsere testosteron, det er viktig for alle ledd og helt nødvendig for hjerne, øyner og en rekke andre organer, men kroppen er tilpasningsdyktig og bruker det den har tilgjengeilg.

 

Det kan jo nevnes at over halvparten av hjernens tørrvekt består av fett, så det er jo en idé å vurderer hvaslags fett man inntar. Alt usunt fett blir blir hardt. Se i kjøleskapet ditt så skjønner du hva jeg mener. Det er ikke dette fettet du vil omslutte hjernen med.

 

Her kunne jeg sikkert fortsatt i evigheter, men husk at myndighetene anbefaler deg egentlig bare to tilskudd. Omega-3 og en behovstilpasset multivitamin.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...