Gå til innhold

Statlig bistand / charity


Anbefalte innlegg

"Filosofen" Peter Singer mener at vi bør gi så mye som mulig til charity. Dette vil få en slutt på fattigdom, mener han. Vi må slutte å være egoister!

 

 

Men er det sant? Nei. Charity kan ikke få en slutt på fattigdom, det er faktisk motsatt. Charity skaper fattigdom.

 

http://www.youtube.com/watch?v=e-sq_LwK0gA

 

Gi derfor bare penger til de som ikke har mulighet til å klare seg selv.

 

Staten bør ikke gi noe.

 

Endret av ape i båt
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Veldedighet kan være bra, og det er viktig for katastroferammede områder hvor det ikke finnes noe (eller et tilstrekkelig) lokalt redningsnett. Men veldedighet alene vil ikke hjelpe på fattigdom. Og forsvinner pengene bort i korrupsjon så er effekten negativ.

 

Det som må til, er frigjøring av og utdanning for alle mennesker. Det å bekjempe religion vil være viktig her. Religion er med på å sette folk opp mot hverandre, å undertrykke kvinner, og få folk til å ville la seg styre av usynlige herskere og de som påstår at de kan snakke med dem, heller enn å styre seg selv. Proteksjonisme eller subsidiering i ressurssterke stater som hindrer at fattige land kan ta lik del i markedet og bygge seg opp, er heller ikke bra.

Endret av KarlRoger
Lenke til kommentar

Ja, endringene må skje med støtte i folket skal det ha noen langsiktig verdi. Jeg mener vi bør først og fremst fokusere på hva vi gjør for oss selv, og sette eksempler for andre om mulig. Samtidig for alle vi tar inn, så bør vi ikke vise noen form for respekt for deres religion, når innholdet strider med våre verdier.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...