Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Angående lakkbeskyttelse


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+3165

Ditec er jo veldig kjent for god kvalitet.

Har ikke noe erfaringer, så sier ikke så mye mer enn det.

 

Uansett hva du skal ende opp med, bør du ikke ta bilpleie for gitt.

Mange gjør dette, og har hørt om del som styrer unna Ditec-behandlede biler pga. forrige eier tar høyst sannsynlig bil pleien for gitt.

Lenke til kommentar

Disse behandlingene gjør vel generelt sett jobben sin, altså å beskytte lakken, men man er likevel nødt til å begrense skader selv.

 

Slike behandlinger vil beskytte lakken mot å bli ødelagt kjemisk, men gir tilnærmet null beskyttelse mot riper, steinsprut, osv. Hver gang noe, f.eks børstene i vaskeautomaten, skraper opp lakken vil beskyttelsen forsvinne på det punktet, så det varer ikke evig, og den vil aldri være perfekt beskyttet.

 

Desverre er det svært varierende kvalitet på de som faktisk utfører disse oppdragene. Det er lokale bilpleiefirmaer som kan ha ingen, noe, mye eller full forståelse for faget, og kvaliteten på arbeidet blir deretter.

 

Hologrammer er noe som lett kan oppstå dersom den som gjør jobben ikke gjør den skikkelig. Disse ses som strukturer i lakken som beveger seg med lyskilden når lyset kommer fra ett punkt. De er helt usynlig i f.eks dagslys, verkstedlys, osv. men vil være fullstendig synlig opptil hundre meter fra bilen i direkte sollys eller direkte lys fra en lommelykt.

 

Det er forresten verdt å merke seg at Teflon®/PTFE i bilpleiesammenheng må ikke under noen omstendighet forvekslses med Teflon®/PTFE brukt som anti-stick-belegg. Om lakkforseglingen inneholder Teflon®/PTFE eller ikke er veldig uintressant, men blir veldig lett brukt i markedsføring fordi mange kjenner dette som et sterkt belegg fra kjøkkenutstyr. Måten dette brukes samt påføres på kjøkkenutstyr vs. måten det brukes i lakkforsegling er helt forskjellig.

Endret av gxi
Lenke til kommentar

Det er mulig å legge en konservering (type Ditec®) eller forsegling (det man får kjøpt på flaske) på bunn, og toppe det med voks fra f.eks Svissvax når man ønsker. Da får man beskyttelse i bunn, og man kan når man vil legge voksen på toppen som vil forsvinne etter en periode. Når den forsvinner er det da ikke noen krise siden forseglingen ligger under uansett.

Endret av gxi
Lenke til kommentar

Har ikke prøvd "proffe lakkforseglinger", men bruker selv bl.a. swissvax som jeg er veldig fornøyd med.

 

Vet at det ikke hjelper hvis du vil unngå arbeidet, men resultatet er uslåelig.

Si ikke det. Det er fullt mulig å få bilen beskyttet med Swissvax uten å gjøre det selv.

 

Hvor holder landets detailere til

Her er en oversikt over mange flinke detailere fra hele landet. Maaaaange av disse har nok en voks fra Swissvax på lur samt mange andre kvalitetsprodukter. Se om du finner noen i ditt område og send de en PM eller legg inn et innlegg i underforumet for jobb ønskes utført

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...