Gå til innhold

Vi prater multitool og kniver


Anbefalte innlegg

Siden vi oppfordres av forsvaret til å ta med multitool eller kniv til tjenesten kan vi like godt lage en diskusjonstråd rundt dette. Del meninger, erfaringer og anbefalninger! Jeg tenker å kjøpe en ny en. Personlig har jeg ikke bestemt meg enda, men har to gode kandidater:

Først et multitool som tar vare på våpenet ditt:

http://www.mamut.net/nfm/subdet685.htm (fristende, men stiv pris!)

 

Så en helt enkel, men skikkelig, KaBar kniv:

http://www.topsecret.no/ds_product_info.php?cPath=69&products_id=940

Endret av Major Pettersen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vi fikk både samekniv og multitool utlevert som en del av fagsats, så det var virkelig ikke nødvendig å ha med eget selv, hvis man ikke vil ha sitt eget da. Personlig så ville jeg ikke brukt så mye penger på en Leatherman som er laget for militær personell hvis du ikke har planer om å fortsette etter førstegangstjenesten. Kjøp heller en Wave eller Skeletool hvis du må ha, de er fine til allsidig bruk.

 

KaBar er nice, men må si at ingen ting slår en skikkelig samekniv, funker som øks og kniv.

Lenke til kommentar

Husk på at kniven skal brukes i Norge. Plast kan bli sprøtt og sårbart når kvikksølvet beveger seg under 20 blå. Har to ganger sett plastkniver ødelegges - på den ene sprakk skaftet ved hogging av raier, den andre fikk slira knust ved fall.

 

Coldsteel anbefales. Helle er kjent for gode kniver, men har ikke noe erfaring med disse selv. Generelt er samekniver kjekke å ha.

 

Lagt til: Ang. kampkniver, så trenes du neppe i nærkamp med kniv. Og uansett om du trenes i dette, vil du nok ikke ha bruk for en ekte kampkniv før du skal ut i skarp tjeneste.

Endret av agm
Lenke til kommentar

Vil anbefale i alle fall multitool. Kjøpte selv en billig, men solid variant fra Gerber. Funker veldig bra, og du har det meste på den. Får jo utlevert den gode gamle TS-kniven, men er jo greit med en samekniv slik at man kan jobbe med litt større greiner etc. Også en grunn til å la TS-kniven ligge igjen på kaserne. Er jo tross alt en grunn til at den blir kalt TS-kniv;)

Lenke til kommentar

For min del holdt det lenge med en Leatherman Wave. Skrutrekkeren var populær da vi skulle justere Nato-plank, minisagen kunne brukes til å skaffe pinner til bål, og det var kjekt med en neglesaks på lengre øvelser. Hadde som regel med TS-kniven i vesten (bundet fast med hyssing for å unngå TS), men brukte nesten utelukkende multiverktøyet.

Endret av teveslave
Lenke til kommentar

jeg har leatherman new wave. kan anbefales :) er den leathermanen som gir mest "bang for the buck" sier mange, og må si meg enig etter jeg fikk den i hus. betalte 599 eller 699(tror det var 599, men tror dem har satt opp prisen nå) på xxl. koster over 1000kr en del andre plasser.

 

småting som er anbefalt å gjøre er å slipe kniven(diamantbryne etc)er bare kjapt fabrikkslipt når man får den. samt runde av kantene litt på den(litt skarpt inni hånden når man bruker kniven)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Jeg fikk selv utlevert TS-kniv, samekniv og Victorinox multitool, men nå var jeg ved GSV og der fikk vi jo noe utstyr som ikke alle fikk. Noen som vet hvilke vanlige avdelinger ev. underavdelinger som får samekniven? Er Victorinoxen standard utrustning?

 

Bilde av TS-kniven for de som ikke kjenner til den:

pb070001.jpg

Endret av AlphaSix
Lenke til kommentar

Samekniven er som regel en del av jegersatsen. En del av soldatene i Panserbataljonen har den. I tillegg er OP og Art.jeger i Artilleribataljonen stolte innehavere av samekniv. Det er ikke bestandig det er slik år etter år at avdelingen får samekniv utlevert. Og det er ikke nødvendigvis slik at om man har jegersatsen så får man samekniv. Jeg hadde selv utlevert jegersatsen, men fikk ikke samekniv. Det har veldig mye å si på troppssjefen/Kompani/Eskadronssjefen faktisk. De kan som regel trekke i noen tråder og få utlevert mer utstyr.

 

Edit: Noen som har noen gode internettsider hvor de selger kniver? Ser etter en robust kniv som ikke er altfor dyr, har ei god slire med mulighet til å binde fast på sekk og ikke for liten. Skal brukes på tur i sommer.

Endret av HOK
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...