Gå til innhold

Black screen - Acer 5738ZG


Geirern

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har en Acer Aspire 5738ZG, kjører Windows 7 64-bit. Den er nå dust, men jeg vil nødig sende den inn til reperasjon, jeg trenger PCen i forbindelse med bacheloroppgaven jeg skriver...

 

Problemet er at skjermen plutselig blir svart, det vil si hverken baklys eller bilde. Lyden henger seg av og til, men ender alltid opp med å stilne. Alikevel går både LED-lamper og vifte, og musa lyser fortsatt, som kan gi et inntrykk av at alt kjører videre, men at jeg ikke kan se det. Problemet startet mens jeg gamet (Heroes of Newerth/Fallout New Vegas). Etter en stund ville problemet over skje. Siden laptopen virket litt varm, tok jeg temperaturen, mens jeg spilte av en replay i Heroes of Newerth, men ingenting, hverken Core, HDD eller GUI ble spesielt varmt. (CPU ble ca 70-75 grader). Dermed strøk jeg overoppheting av lista. Dermed begynte en møysommelig prosess av å få oppdatert drivere fra Acer og ATI, men dette fungerte heller ikke. Oppdaterte derfor BIOS, men selv ikke da gav det seg.

 

Men så, i kveld, tror jeg at jeg fant ut noe. Jeg skulle finne ut hvor lang tid det tok fra boot til død, og spilte av replay fra HoN igjen. Ingenting skjedde. Vanligvis hadde den ikke holdt 15 minutter, men nå kjørte laptopen som ny (dette mens jeg så på TV). Så jeg bestemte meg for å sjekke temperaturen, så jeg presser alt-tab, og vips, så skrudde skjermen seg av. Dette førte til diverse eksperimentering, men jeg har dannet følgende hypotese:

 

Når PCen stiger over normal arbeidsvarme (~50 grader) blir den mer sensitiv til støt. Siden spilling foregår i område QWER (samt tidvis aggresiv behandling av disse), var dette området jeg testet først, og det virker riktig. Merk at jeg ikke greier å skru den av nå, uansett hvor hardt jeg banker W-tasten.

Det virker derfor som at når jeg banker på noe på venstre toppside av tastaturet/høytaler skrur noe seg av.

 

Høres dette riktig ut? Kan jeg prøve noe annet før jeg sender PC til rep?

Endret av Geirern
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 9 måneder senere...

Hei! Jeg har akkurat den samme pcen som deg, og jeg har 100% eksakt samme problem som deg.

 

Hvordan fikset du det? Jeg har vurdert å sette på ny kjølepasta, støvsuge den, og drille litt flere vent-hull..

 

lars

I prat med Acer nettchat fikk jeg vite at dette var et temperatørproblem, og de ba meg støvsuge viftene "gently". Jeg gjorde dette og det har funket siden jeg skrev denne tråden.

 

Har siden formatert, problemet er helt borte.

Endret av Geirern
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...