Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Hva er NAT?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Prøver å opprette en server for TrackMania, men det kommer en "warning" og den lyder slik:

 

- Warning! -

You seem to be on a private network.

Unless you've configured your NAT, the other players

on internet will not be able to join in...

 

 

Hva kan jeg gjøre med dette?

 

 

 

 

 

Takk for alle svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Network Adress Translation.

 

Kort forklart er dette den funksjonen i ruteren din som gjør det mulig at mange maskiner kan bruke internettet samtidig selv om du bare har fått tildelt èn enkelt adresse på internett av din internettleverandør. NAT funksjonen holder et system på hvilke maskiner det er som forespør informasjon, og passer på at svaret på forespørselen alltid kommer tilbake til den maskinen som spurte om det, og ikke til en av de andre.

 

Problemet med NAT er at om det kommer inn informasjon til nettverket UTEN at noen spurte om dette på forhånd (for eksempel en venn som prøver å koble til din spillserver) - så vet ikke NAT funksjonen hvor den skal videresende informasjonen pga. det var jo ingen som hadde bedt om denne informasjonen. Sidne den mangler entydige instruksjoner må den bare droppe saken og ikke sende informasjonen noen sted... dermed klarer ikke vennen din å koble til.

 

Løsningen er å gi NAT funksjonen i ruteren en regel som den kan bruke når dette skjer. For eksempel - "når det kommer informasjon fra utsiden som ingen har spurt etter på port # 7000 så sender du det til maskinen som heter Martin9"

 

Selvfølgleig er det ikke helt slik regel står i ruteren ;)

men det er i praksis slik det fungerer, enkelt forklart. Når NAT funksjonen har en slik regel så har den noe å bruke ihverfall når den ser inngående oinformasjon på port 7000. Det er ofte mulig å sette på en funksjon som sender informasjon fra ALLE inngående porter til ne maskin, men det er ikke helt annbefalt pga. sikkerhet. Du blir da litt unødvendig mye eksponert mot ormer på nettet ved mindre du har en brannmur.

 

Selvfølgleig er det også verdt å nevne at om du har en brannmur installert på maskinen så må denne enten slås av eller settes opp en regel på der den aksepterer inngående kommunikasjon på whatever port det er dette spillet bruker. 7000 som nevnt over er kun ment for illustrasjon - jeg har ikke søkt frem hvilke porter som gjelder (det er dog enkelt å google som regel).

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...