Gå til innhold

Kjøp av Bulldog


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har alltid vært bestemt på at når jeg flytter for meg selv så skal jeg kjøpe meg en bulldog named Spike!

 

Så det jeg lurer på er hvilken bulldog anbefaler dere?

 

Hvilken syns dere er finest?

Hvilken syns dere er mest selskapshund?

Hvilken syns dere har "mest" personlighet?

 

Og videre så lurer jeg hva prisene for bulldog valper er?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den som er sunnest og friskest er antagelig den amerikanske bulldog'n. Ulempene er at den ikke er godkjent av NKK og at den har et betydelig større aktivitetsbehov enn engelske og franske bulldog'er.

 

Amerikansk bulldog er langt større og kanskje ikke helt det du så for deg, men hvis du velger engelsk eller fransk så er det hunder med svært uheldig anatomi, som er resultat av elendig avl på rasene.

 

Du har også old english bulldog som ligner mer på det den engelske bulldog'en en gang var. Den er sunnere, men ikke godkjent av NKK. Old english bulldog har omtrent samme bygning som den amerikanske.

 

Selv lurer jeg på om det hadde vært til det beste å bare legge ned avlen på den engelske bulldog'n, ser ikke ut som at noen vil gjøre noe med den retningen som rasen har tatt og da kan man bare sette en strek.

 

Engelske og franske bulldog'er er blant rasene som ligger høyest i pris, merkelig nok. Men vil noen kjøpe slike hunder til den blodprisen, så vil det også være tilbydere som setter prisen deretter.

Endret av Lekr
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg lurer litt på hvorfor du har lyst på en bulldog, jeg. :) Det er typisk mannfolk å måtte ha en "tøff" hund. Om det ikke er din grunn - supert! :)

 

Det er en ganske lang prosess med å finne riktig rase, riktig oppdretter, for å så finne riktig kombinasjon(friske, HD-frie hunder med godt lynne). Forhør deg godt i bulldog miljøet. For eksempel på utstillinger, rasetreff eller ta kontakt direkte med bulldogklubben.

 

Selv har jeg mest erfaring med Fransk bulldog, og har bare gode ord :) De har svært mye personlighet, og alle individene er forskjellige. Når du skaffer deg valp må du være veldig fokusert på sosialiseringen med andre hunder, barn, voksne og eldre mennesker. Nå er ikke bulldoger kjent for å være særlig usikkre, men miljøtrening er også veldig viktig (Buss, tog, bil, folkemengder osv. La valpen oppleve samfunnet på en positiv måte). Alt dette burde valpen oppleve den første måneden den er hos deg, for det er nemlig da valpen lærer mest, og skaper assosiasjoner o.l.

 

Men alt dette kan du lese deg opp på rundt over alt. Ta ett dypdukk i de forskjellige rasene og skap din egen mening. Du kan også finne mye nyttig på hundesonen.no.

 

 

Lykke til :)

Endret av CherryFreak
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...