Gå til innhold

Ytringsfriheten har nådd nytt bunnivå: Hockeydommer suspendert grunnet publisering av Muhammed-karikaturer


Cxz

  

13 stemmer

  1. 1. Synes du det var riktig av hockeyforbundet i Sverige å suspendere en av deres hockeydommere grunnet vedkommendes Muhammed-karikatur-ytringer på egen Facebook-side?

    • Ja
      1
    • Nei
      11
    • Ingen formening
      1


Anbefalte innlegg

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10028578

 

Ytringsfriheten har offisielt oppnådd sitt nye bunnivå etter at en svensk hockeydommer ble suspendert grunnet publiseringer av Muhammed-karikaturer på Facebook. Hockeyforbundet spurte mannen om han var rasist, noe han avviste, og konkluderte med at en passende straff var å suspendere vedkommende resten av sesongen.

 

Hva i all verden slags skille er dette mellom privatliv og jobb? Hvis hockeydommeren ønsker å publisere Muhammed-karikaturer på sin egen Facebook-side, er det da vitterlig ikke riktig at arbeidsgiver skal nekte ham det. Da bør arbeidsgiver virkelig ta en titt på sine egne holdninger, og vurdere om sensurering av ytringer er korrekt veiskille å ta. Og hva har rasisme med dette å gjøre? Er det rasisme å publisere tegninger av en mann hvis kone var en seksåring? Nei, ærlig talt, dette mener jeg er et overgrep mot ytringsfriheten. Hvis hockeyforbundet frykter terroraksjoner, bør de heller gå inn for å forbedre sikkerheten, som de indirekte sier ikke er god nok på nåværende tidspunkt. Personlig finner jeg det skremmende at en arbeidsgiver bevisst velger å sensurere ytringer de selv ikke støtter. Hvis dommeren hadde publisert nedvergende bilder av andre religioners frontfigurer, tipper jeg hockeyforbundet ikke ville løftet en finger. Dobbelmoral fra ende til annen, spør du meg, og en start på en skummel utvikling.

Endret av Rotteh
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...