Gå til innhold

Noen spørsmål om utveksling (universitet)


Atmosphere

Anbefalte innlegg

Hei

 

 

Jeg studerer petroleum (ingeniørstudie), og vurderer å ta 4.semesteret ved et annet universitet i utlandet. Jeg ser at universitetet mitt har en bilateral avtale med University of Alberta i Kanada. Jeg har sendt mail til internasjonalt kontor, men håper noen her inne kan svare meg på følgende spørsmål:

- Hvor strenge pleier fagansvarlig/instituttet å være på at fagene skal være de samme?Jeg skal ha en del fag som elektromagentsime; fluidmekanikk og statistikk, og den del labfag i følge studieplanen min. Jeg har kikket i emnekatalogen til University of Alberta, men synes det er vanskelig å finne fag som matcher helt. Litt kjedelig å hive et semester i dass (selv om det sikkert blir gøy) hvis jeg ikke får fagkombinasjonen godkjent og får innpass i normal studieplan igjen.

 

Noen som har erfaring med dette? Jeg må ta 15 credits for å få semesteret godkjent (30 studiepoeng).

 

 

 

Endret av Jude Quinn
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Nederst på denne siden kan du lese om noen elevers opphold ved UWA: http://student.uis.no/article.php?articleID=7685&categoryID=5335

 

Flere av dem kommenterer på hvilken fag de har valgt (riktignok ved UWA, men regner med at samme reglene gjelder), og det virker ikke som om det er nødvendig at de matcher helt med dem de skulle tatt, dersom de ikke hadde reist.

Endret av redsox
Lenke til kommentar

Takk for svar. Kom ikke på å sjekke dette med andre universitet og studieprogram for å se hvordan fagene matchet -- det var lurt. :)

 

Driver å ser litt på fag på UAlberta, og det ser ut som det blir ganske stor arbeidsmengde, siden jeg må ta flere credits enn det mange andre gjør (har lest at de fleste kanadere tar 9-12 credits/semester), men det skal nok gå fint. Det er vel kanskje derfor det kreves minimum B i snitt?

 

Hvis noen har studert ved overnevnte universitet, hadde det vært kult med litt erfaringer ang. studiemiljø og andre praktiske forhold.

Lenke til kommentar

Jeg kan ingenting om Kanadiske credits, men her i USA blir 12 credits regner som fulltid, men normalen for ingeniørlinjer er 15-18, dersom du skal fullføre på 4 år.

 

Men, du burde ikke velge alberta bare fordi UIS har avtale med dem, det er ganske enkelt å søke om plass for 1-2 semester ved universiteter, uten hjelp fra skolen du går på.

 

Det er mange skoler du burde se på: http://www.spe.org:80/spe-app/jsp/siteFunctionality/petSchools.jsp?sortType=country&sortOrder=ASC

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...