Gå til innhold

Piratkopiering


Anbefalte innlegg

Er ikke mye som blir gjort med piratkopiering i norge. Leste om en ny EU-lov der det var lovlig å laste ned til privat bruk - er denne kommet i drift og gyldig?

 

Jeg mener, alle som har PC har Kazaa eller DC - og snarere sagt alle som har PC har et piratkopiert program! Tipper de fleste her i forumet har siste versjon av Adobe PhotoShop, ADCSee (som er ganske standard) og mye annet småtteri.. :roll:

 

Skal ikke nekte på at jeg har lastet ned forskjellig selv, men uansett er det Notepad som blir mest brukt, foruten WinAmp og Internet Explorer. Trenger vel (egentlig) ikke noe stort mer en det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Usikker, men _TROR_ reglene er noe ala det her:

musikk/film: Du har lov til å laste ned så mye du måtte ønske, men du har ikke lov til å DELE ut filmer/musikk.

Spill/programvare: Du har lov til å ta en backup av ting du selv eier.

 

Og så vil jeg bare si at det fins så mange gratis alternativ nå, at man ikke trenger å gjøre seg til tyv. Vil anbefale alle de som ikke ønsker å bruke penger på programvare å bruke Linux. Like bra (etter min mening BEDRE), og gratis. :)

 

Det eneste som er vanskelig å få gratis er de hotteste spillene... (Samt at man helst bør kjøre Windows for å spille dem, da.)

 

Personlig har jeg ikke noe piratkopiert/ulovlig materiale liggende på min maskin, og kommer neppe noen gang til å ha det heller.

 

Og til alle dere som faktisk har piratkopierte ting liggende, så vil jeg komme med et lite tips: Aldri, under noen omstendighet, si at dere har piratkopierte ting. Har dere lest avisene de siste årene er det opplagt hvorfor også. Det er delvis pga folk som sier hvor mye de har kopiert, eller svarer på anonyme spørreskjema at de har pirat-varer at MS (og andre) kjører så knallhardt på anti-kopi-ting. Som f.eks. aktiviserings-kodene i XP. Eller DRM, Palladium ++ Om alle konsekvent hadde sagt at de ikke har noe pirat-ting på slike undersøkelser, hadde neppe problemet vært så stort heller. Så jeg skylder på "dere" for at jeg må slite med å re-aktivere min lovlige XP når jeg gjør større HW-endringer. Og verre skal det tydeligvis bli fremover! :grumpy:

Lenke til kommentar

..men jeg har Windows 95 Engelsk, 98, 98SE, ME, 2000 og XP Home og professional på CD, uansett er det 2000 Advanced Server som Rocker! :D:D den har jeg betalt masse for og! så jeg lurte på om det er greit om jeg bruker den på en annen PC jeg har og :o

Lenke til kommentar

Nei, du har kun lov til å ha hver kopi installert på EN pc om gangen. Installerer du på en ny pc, så må du slette det fra den gamle pc'en hvor det var installert.

 

Men du bruker jo Slackware 8.1, og da er det jo ikke nødvendig å installere noen Windows-versjoner vel? :yes:

Lenke til kommentar
Og til alle dere som faktisk har piratkopierte ting liggende, så vil jeg komme med et lite tips: Aldri, under noen omstendighet, si at dere har piratkopierte ting. Har dere lest avisene de siste årene er det opplagt hvorfor også. Det er delvis pga folk som sier hvor mye de har kopiert, eller svarer på anonyme spørreskjema at de har pirat-varer at MS (og andre) kjører så knallhardt på anti-kopi-ting. Som f.eks. aktiviserings-kodene i XP. Eller DRM, Palladium ++ Om alle konsekvent hadde sagt at de ikke har noe pirat-ting på slike undersøkelser, hadde neppe problemet vært så stort heller.

 

Så jeg skylder på "dere" for at jeg må slite med å re-aktivere min lovlige XP når jeg gjør større HW-endringer. Og verre skal det tydeligvis bli fremover! :grumpy:

 

Tjo, jeg liker Linux og dere kan like godt bruke det. Linux Slackware passer flott på 1 CD og har ca 2GB software når den er installert! Her er nesten samme kontorsoftware som i MS Office og mye annet bra. Alt du trenger.. og mer.

 

Har selv Windows XP professional på norsk, forhåndsbestillte og betalte ca 3800 for den på Dropzone.no når den var ny. De andre som Win2k og 98 e.t.c. er slikt som kommer med nye PC'er..... Det er ikke noe poeng i å kjøpe nytt operativsystem i dag!

 

ConTEXT er bra program!

http://www.fixedsys.com/context/

Lenke til kommentar
Nei, du har kun lov til å ha hver kopi installert på EN pc om gangen. Installerer du på en ny pc, så må du slette det fra den gamle pc'en hvor det var installert.

 

Men du bruker jo Slackware 8.1, og da er det jo ikke nødvendig å installere noen Windows-versjoner vel? :yes:

 

Har sikker den minste harddisken her på bare 18GB så jeg har ikke plass til 2 OS.... :cry:

 

Login:

root@darkstar :wink:

Lenke til kommentar
Det er lov å ta backup av dine egne dvd'er, men det er derimot ikke lov til kopiere andres "backup-filmer".

 

Hva er egentlig vitsen med å ta backup av DVD filmer? greit det er fint å ha en film på PC'en men de tar jo 1GB hver... 5 filmer og harddisken er tom (min hvertfall) så ser jeg ikke så mye film heller.

 

Musikk er jo bedre, men det er lov å laste ned.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...