Gå til innhold

Hvordan er fundamentet til en oljerigg?


Gjest Slettet+56132

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+56132

Hallo

 

Jeg har hatt en diskusjon med en tredjepart angående hvordan en oljerigg er installert.

 

Jeg mener at de finnes to typer oljerigger, de permanente og de mobile oljeriggene. De permanente oljeriggene de forlates og stenges med engang når oljebrønnen er tom. Disse er gjerne bygget i betong. Men de mobile oljeriggene flyttes til neste brønn når oljebrønnen går tom, disse er gjerne bygget i stål.

 

Jeg mener også at oljeriggene står på bein som går helt ned til havbunnen, hvor beina står på et "fundament" oppe på oljebrønnen, disse beina er enten betong eller stål, det er ikke slik at oljeriggen flyter og er lenket fast til sjøbunnen?

 

Vi er enige om at oljeriggene kan flyte når de skal fraktes til et oljefelt, men med engang de permanente oljeriggene er installert så flyter de ikke lengre de står på egne bein som rekker flere hundremeter ned til havbunnen.

 

Stemmer noen av disse påstandene? kom gjerne med kilder som jeg kan bruke mot opposisjonen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Generelt sett ja, men dersom man prøveborer bruker man vel konsekvent mobile rigger uansett dybde, så det vil vel avhenge litt av formålet og størrelsen på reservoaret.

 

I de siste årene er det også blitt mer og mer vanlig med subsea drilling, altså at man ikke en gang nødvendigvis trenger en tradisjonell rigg, men kan f.eks styre boringen fra land eller ev. en båt utviklet for det formålet. Det er faktisk en slik ording det er tiltenkt i Lofoten hvor en rigg hadde vært veldig skjemmende på det flotte landskapet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...