Gå til innhold

Canon EF 70-300mm L IS test chart på The-Digital-Picture.com er klare


Anbefalte innlegg

 Ser ut som om vi har en vinner i kategorien "skarp L  zoom med lang zoom lengde!"

 

Jeg er av dem som alltid har likt -zoom som rekker til 300mm og har derfor ikke gått for de populære 70-200mm. Ble veldig fristet av kvaliteten på den nye 70-200mmF2.8L IS mkII, men heldigvis har jeg ikke vært rask på avtrekkeren.

 

Da den nye 70-300mm/f4-5.6L IS ble annonsert var jeg spent på hvor skarp den var på @300mm og har ventet på ISO test charts fra The Digital Pictures, siden det er den beste måten å sammenlikne den optiske skarpheten mellom flere objektiver på forskjellig brennvidde og blenderåpninger.

 

Ser ut som om dette kan bli min "standard walkaround". Jeg har også sett en del test foto med 1.4 & 2x TC og det har også sett bra ut.

 

Billigere enn 70-200mm/f2.8l II, men mindre blender. Så dypere DOF, mens mindre lys-opptak ikke er så viktig med dagen gode høy ISO følsomhet.

 

Ganske imponerende skarp på 300mm/5.6. Liten forskjell sammenliknet med 70-200mm/f4.0L IS på 200mm. http://www.the-digit...omp=4&APIComp=0

 

På 300mm/f.5.6 er den nesten på par med 70-200mm/2.8L IS mkII på @200mm/f2.8, og faktisk bedre enn 300mmF4.0L IS.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det skal bli interessant å følge test-og brukerkonklusjonene til dette objektivet, foreløpig ser det brukbart ut. Har selv 70-300 uten L og har vært heldig og fått et særs skarpt eksemplar - og det nye skal være rimelig sylskarpt før jeg vurderer en hensikt i å bytte. Prisen kjenner jeg ikke, men antar den er på den syke siden foreløpig.

 

Det går og rykter om et oppgradert 100-400 neste år, så muligens er det mest fornuftig å ligge litt på været inntil dette er avklart, dog vil en ny utgave der og nok bli sykelig i prisen en stund.

 

Brukbare objektiver er nøkternt sett vanvittig kostbare, og de små forskjellene i praksis mellom en litt rimeligere variant med samme brennvidde, gjør at dette ofte et mer fornuftig økonomisk valg.

 

Tor

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...