Gå til innhold

hovedkort OS under oppstart


Toern

Anbefalte innlegg

Hei! Før dere fortsetter og lese vil jeg bare si at dette spørsmålet kan virke utrolig dumt!

 

Bygget ny PC for en mnd siden med win7 64. Under oppstart vises et oppstartsbilde av hovedkortet + jeg kommer inn i et slags mini OS hvor jeg kan velge kalender osv før windows starter opp ordentlig. Lurer på om det er noen måte jeg kan kutte ut den delen av oppstarten så maskinen heller booter rett i windows (så jeg slipper å vente 10 sek på at dette mini-OS'et skal bli borte) ?? :p

 

Det er et asus P6X58D-E hovedkort.

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mistenker det er BIOS med datosetting du tenker på. Et skjermbilde vil bekrefte/avkrefte dette. Er det BIOS-skjermbildet har du en feilkobling, evt manglende/dødt biosbatteri. Uten mer spesifike opplysninger er det egentlig umulig å svare deg konkret. Svaret mitt er bare en hyptose og være langt ute poå viddene, og det kan være stright on.

Lenke til kommentar

Du er nok litt ute på jordet :p Men var dårlig forklart i tråden min.

 

Etter enda mer googling kom jeg fram til at det var Asus Express Gate, et slags mini OS med nettleser, flash spill, skype, bilder osv som er der for å gi meg en kjapp måte (5 sek ca) å få brukt enkelte deler av dataen min. Ala linux forstod jeg det som.

 

Asus Express Gate leveres visst med de fleste nye hovedkort fra asus, men tror jeg egentlig aldri kommer til å bruke det. Så mitt spørsmål er vel da at om jeg skrur av dette i BIOS, tror dere da Windows i seg selv vil starte fortere? Altså tiden det tar fra jeg trykker på power knappen til jeg ser skrivebordet.

 

Et annet spørsmål (istedet for å lage en ny tråd):

 

Da jeg bygde PC'n koblet jeg ikke alle viftene i hovedkortet, men heller rett i PSU. Har dette noen betydning? Annet en at jeg ikke kan styre viftehastighet via f.eks "SpeedFan"? Skader det viftene at de går på full spiker hele tia? CPU vifte er selvfølgelig koblet til hovedkortet.

 

Er det noen måte jeg kan styre hastigheten på GPU viftene? (Har to GTX 460 Sli) PC'n min bråker ikke mye, men det som lager mest lyd er uten tvil grafikkortene (er jeg 99 % sikker på)

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...