Gå til innhold

Panserbataljonen August 2011


Lerma250592

Anbefalte innlegg

WHAT?!

 

Fikk akkurat samme beskjed 5. november, da jeg var på sesjon, hadde Panser som førstevalg og fikk 7 som sesjonskarakter, men jeg fikk og beskjeden at det var fult i Panser bortsett fra to sanitetsplasser (hvilket jeg ikke er interessert i). Hvordan i svarte kan de (VPV) rettferdigjøre at han får en plann i PBN og ikke jeg/du?

Er vel sånn at de har så og så mange plasser å gi bort hver uke/måned eller lignende. Når vi var inne hadde vi rett og slett uflaks. Er skikkelig lame at det er sånn, men faren min ringte visst inn og bare spurte rundt, og hun dama sa at det ikke var noe de kunne gjøre med det. Det visst et program som valgte folk ut etc, men vi skulle bare vente til Mars og se om jeg ble kaldt inn og hvis ikke så gikk det og ann å ringe inn og spørre om det var plasser litt nå og da.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan de ikke heller starte med å fylle opp Sambandsbataljonen eller noe sånt kjedelig først a, i stedet for de morsomste avdelingene. En kompis av meg fikk vite at Panser og 2.bataljon ikke hadde behov for flere og han måtte velge noe annet (HMKG).

Noen som har hørt noe om Sjøforsvaret, juli 2011?

 

Har fortsatt ikke mottatt noen innkallelse til del 2..... Skuffende..................................

Lenke til kommentar

Din kompis skjebne er nøyaktig lik min. Var interessert i PBN (forsåvidt 2.bn, men de har innrykk i januar, no-go), men det var da "fult", og siden jeg ikke vil på hyttetur til GSV (kunne valgt det) ble det HMKG. Lunkne følelser for det, da målet helt klart var Panser :hrm:

 

Men, dersom HMKG suger må du si til kompisen din at UB-kurs er veien vekk, da kommer man seg for det meste dit man vil, eller GBU. Det er min nødløsning dersom HMKG ikke er noe for meg, away and up in the system :w00t:

 

Spurte om Sjøforsvaret sommeren 2011 da jeg var på sesjon, det ejg fikk vite var at alle stillinger for vernepliktige på fartøy var blitt "booket", men hvordan det stiller seg mtp. at det tydeligvis er "fult" nok i PBN til at de kan ta inn andre det får du se selv.

Lenke til kommentar

Why wait?

Et friår kan selvsagt brukes til mye moro og opplevelser, men for meg blir det bortkastet å bruke et år på slikt.

Men det er sikert en del andre fra 92-kullet som venter, på sesjonen min var det en fra 90-kullet (så lettere sløv ut og ville definitivt ikke inn) og tre fra 91-kullet, så er alltid noen som skipper et år eller to.

Lenke til kommentar

Forstår at sanitet ikke passer for alle, men som sanitetssoldat lærer man i hvert fall mye nyttig som man kan ta med seg i det sivile liv. Nå tjenestegjorde jeg i SanBn, så jeg vet ikke så mye om hvordan sansoldatene i de andre bataljonene har det. Men jeg syntes i alle fall det var en utfordrende og givende tjeneste.

 

Dere som skal i PBn får ha det trivelig på Setermoen. Fin leir, og flott natur rundt.

Endret av teveslave
Lenke til kommentar

Ingen av dere som heller utsetter et år enn å gå andre rare plasser?

Dere lar meg vel ikke være alene med 93-kullet? :ohmy:

 

Jeg har faktisk en annen kompis som var en av de første i på sesjon i år, og han fikk utsatt førstegangstjenesten i Panserbataljonen til august 2012. Sier til deg som jeg sa til han; Kos deg med 93-gutta a!

 

Når det gjelder ting som kommer til å påvirke mine valg er; med tanke på utdannelse etter førstegangstjenesten som kommer til å bli 5-årig innen økonomi, så kommer jeg til å ta til takke med det jeg blir tilbudt av innrykk for juli og august 2011. Har ikke lyst til å gå et halvt år, 3/4 år, 1/4 år, uten å ha noe å gjøre. Men skal selvsagt vurdere litt om tilbudet er Luftforsvaret, Sambandsbataljonen eller HMKG. Da skipper jeg dette og venter. Ikke det at jeg ser på tjenesten i HMKG som kjedelig, men vil oppleve noe annet enn Oslo/Elverum, da jeg aldri har vært lenger nord i Norge enn Kvitfjell :p Luftforsvaret og Sambandsbataljonen ser bare så jævlig kjipt ut. Skjønner ikke hva gutta på 18-19 skal i luft å gjøre, når man aldri får sette seg i et fly en gang, men derimot stå i vakta, mekke på fly, være sjåfør og annet shit. Og Sambandsbataljonen er jeg i oppfattning av at er en avdeling for de "militær-hatere", altså den minst ettertraktede avdelingen.

Jeg er glad i store kjøretøyer og fartøyer som brummer, så vil helst i Sjøforsvaret.

 

Skal også si til dere som skal i Panser. Ikke svim av i san-vogna a, slik noen gjorde i dag under øvelse Blå Rev. Kunne endt tragisk.

Endret av Pleya
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hei!

 

Jeg skal inn i Panserbataljonen August 2011, og syntes det hadde vært gøy å få hør litt om hvordan det er å være i den bataljonen, hvordan er det på Setermoen. Del dine opplevelser og erfaringer! Gjerne fortelle litt om de forskjellige avdelingene innenfor Panserbataljonen osv.

 

- Noen som har erfaring med Panserbataljonen de kan dele?

- Flere som skal inn i Panserbataljonen 2011?

 

Takk for svar!  :D

 

 

Panserbataljonen ja, samme her. august 2011;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...