Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Laptop nettopp tilbake fra reparasjon; skrur seg fortsatt av rett etter oppstart og nekter å boote før etter max 5 min


Anbefalte innlegg

Jeg har en ASUS N61J-Q laptop (link her) som jeg kjøpte her nede i Australia da jeg flyttet hit. Fra dag 1 så hadde jeg problemer med tilfeldige BSOD's ("IRQL NOT LESS OR EQUAL TO") som krasja maskina ved tilfeldige, dog jevne mellomrom. Jeg studerer fotografi og er dessverre avhengig av å ha en maskin tilgjengelig for studiene mine hele semesteret, så jeg hadde ikke anledning til å sende inn maskina så lenge den fortsatt kjørte greit nok. BSOD's ble for det meste unngått ved å ikke plugge inn Logitech G-35 headset, ekstern harddisk og ha uTorrent kjørende samtidig. Det funka som regel greit med 1 eller 2 av de om gangen, men alle 3 framkalte som regel en BSOD i løpet av 15 min.

 

13 september (yes da, husker datoen) så begynte maskina mi å skru seg av helt uten videre. Jeg rakk såvidt å se at det sto "xxxx.exe has experienced an error that could not be handled,...bla bla bla" før laptopen skrudde seg av. Ingen BSOD, rett og slett bare power down. I kanskje opp til 5 minutter var det umulig å boote opp maskina igjen. Jeg trykka på power knappen, den begynte å lyse, men etter 1-2 sek ville den skru seg av igjen. Maskina lagde også rare "grinde" (vært for lenge her nede, husker ikke norske ordet for det) lyder. Jeg antok at den var nærme en fullstendig breakdown, og klarte etter hvert å få tatt en backup av de mest viktige filene. 15 september døde den, og ASUS Tek sendte DHL for å hente den inn til reparasjon - noe de sa ville ta "5 to 10 business days".

 

I går, etter 1 mnd og 7 dager, fikk jeg endelig lov til å komme opp til ASUS og hente maskina mi, som angivelig skulle være i orden. Selvsagt så snakka ingen der ordentlig engelsk (kun en haug med asiater som jobba der, sjukt mange av dem her i Australia), men jeg forsto såpass mye at de hadde bytta hovedkort samt noe med "freeze" (antar de pratet om kjøling). Jeg var storfornøyd, selvom jeg var forbanna over å ha måttet gå så lenge uten maskin - noe som har ødelagt mye for studiene samt frilansoppdrag på siden av. Nåja, samma det.

 

Jeg tok maskina hjem, den boota opp flott og pent for første gang, jeg fikk kjørt den gjennom "First Power Up Setup", og begynte å laste ned updates. 2 GB med updates til Windows 7. Innstallasjon av Adobe Master Collection CS5 og alle updates til det. Innstallasjon av Trillian, Skype, Mozilla Firefox, uTorrent, Ventrilo og påbegynne nedlastning / innstallasjon (har ikke diskene med meg, glemte i Norge) av World of Warcraft. Alt ble ferdig innstallert, og funket flott. Ingen BSOD's, selv når jeg kjørte Ventrilo med Logitech G-35 headset, uTorrent med 3 torrents aktive og ekstern harddisk kobla opp som spilte av en film. Jauda.

 

Det varte i omtrent 2 timer. Filmen var på denne tiden bytta ut med WoW som scanna AH med Auctioneer, men den eksterne harddisken var fortsatt kobla opp. Først fikk jeg BSOD (IRQL NOT EQUAL OR LESS TO). Tenkte "faen heller, jaja, får la være med alle 3 ting samtidig denne gang også". Kobla ut headset og harddisk, og boota opp igjen.

 

uTorrent starta opp, brukte 15 min på å fullføre Check av aktive torrents før den begynte å laste ned igjen. Ett par min seinere; "ipoint.exe has experience and error...", rakk ikke lese mer og maskina tok komplett power down. Umulig å skru på igjen på ett par minutter. Skrudde den på igjen, samme resultat, men før Startup var fullført. Hadde en liten nerdrage, og gikk til sengs (dette var i natt / morges). Sto opp etter 6 timer søvn nå nettopp, regna med at jeg kanskje kunne ha litt flaks og skrudde på maskina igjen. Fikk samma problemet med ipoint.exe.

 

Jeg skrudde på maskina, gikk inn i startup og disabla ipoint.exe samt skrudde av prosessen. Samma problemet, men denne gangen med MOM.exe. Rakk heller ikke å se hva det sto, maskina er ikke skrudd på lenge nok til at jeg rekker å lese ferdig alt. Skrudde på maskina enda en gang, tok kun 30 sekunder før det skjedde på nytt.

 

Det er ganske tydelig at maskina IKKE har blitt fiksa ordentlig trass i å ha tilbrakt 1mnd og 7 dager hos ASUS. Er det noen som har en ganske god idé om hva problemet kan være etter informasjonen jeg har gitt, som jeg kan prøve å banke inn i huet hos folka på service? Dem påsto nå at dem hadde kjørt stress tests og alt, men det kan da umulig ha blitt gjort veldig nøye.

 

Er så ufattelig deilig at jeg brukte hele dagen i går på å tekste klienter som venter på bilder om at jeg fikk igjen maskina mi, og at bildene kommer snart, bare for at samma problemet skal oppstå igjen. Samt at ASUS nekter å tilby meg låne-PC, og at jeg ikke har budsjett til å leie. YES!!!

 

Takker for eventuell hjelp.

 

Edit: Romkameraten min som jeg dro med ned hit fra Norge kjøpte selvsagt akkurat samma laptop fra akkurat samma butikk på akkurat samma dag, og hans funker helt supert. Null problemer så langt. Skulle ønske jeg tok den andre maskina ut fra taxien!!! :(

Endret av oslofreak
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mjo. Blei kanskje litt lang forklaring.

 

Etter å ha opplevd ett titalls flere ufrivillige power downs, så virker det som om følgende:

- Ser ut til å kjøre noenlunde halvveis ålreit i en liten stund hvis både TP kabel og wireless er kobla ut.

- Krasjer innen 1 min hvis enten uTorrent eller WoW Cataclysm P2P downloader er aktiv.

- Krasjer på et tilfeldig tidspunkt (som regel innen 10 min) hvis kun vanlig internett blir brukt.

 

Sist gang den krasja så var det BTStackServer.exe som var problemet, og det sto noe med memory og "43844xf32049m" (kun tilfeldig valgte bokstaver og tall fra meg her). Rakk dog ikke lese nøye siden feilmeldinga kun var oppe i halvannet sekund før alt ble svart.

Lenke til kommentar

Jeg har nå prøvd å kjøre memtest ( http://www.memtest86.com/ ) to ganger via boot CD. Første gangen kom den til test 3 (muligens 4, jeg snudde meg i ca 10 sekunder) før den tok en liten power down. Andre gangen kom den 80% ut i test 2 før power down. Begge gangene var det umulig å skru på maskina igjen før etter 3-5 min.

 

Det vistes ingen Errors i memtesten mens den kjørte dog, lista rakk hvertfall ikke oppdatere seg i såfall før den døde. På den andre side så fikk den jo aldri fullført, så...

 

Noen som faktisk veit litt om hva / hvordan memtest er / funker, og har lyst til å gjette litt? :)

 

Takker for forslaget Kongolaf.

Lenke til kommentar

Det kan jo forsåvidt høres ut som noe hardware relatert problemer, ettersom reinstallasjon av OS ikke har løst problemet. En mulighet hadde jo vært og kjøre Ubuntu live ifra en minnebrikke, skulle da fremdeles maskinen slå seg av så er nok problemet relatert til hardwaren, altså det er noe fysisk galt med maskinen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...