Gå til innhold

Hodetelefoner 1600-2000,- (70% musikk, 15% film, 15% spill)


Ingaren

Anbefalte innlegg

Etter langt om lenge, og lengre enn langt, så har jeg ved bruk av eliminasjonsmetoden funnet de mest aktuelle kandidatene for mitt behov. Ja, jeg har også lest i liknende tråder på forumet.

 

Disse:

 

BeyerDynamic DT 990 Pro 250 - 1 695,-(må vel kjøpes med mindre motstand...)

Denon AH-D2000 - 1 600,- (importert)

AKG K-701 – 1 995,- (treffer disse preferansene?)

 

Kompetansen min er fremdeles laber på området, og det er vel ikke usannsynlig at dere klarer å finne bedre kandidater utifra mine preferanser. Får jeg noe bedre i forhold til pris og behov? Dere må gjerne begrunne hvilket av de nevnte jeg bør kjøpe, hvis dere ikke finner alternativer. Hodetelefonene skal BTW kombineres med en NuForce uDAC2. Takker på forhånd for hjelpen. :)

 

Budsjett: 1 600 - 2 000,-

 

Størelse: Klokker som dekker hele øret.

 

Type: Åpne eller lukkede.

 

Bruksområde: ca. 70% musikk, 15% film, 15% spill, skal kun brukes i hjemmet. Altså trenger de ikke være portable.

 

Tillegsinfo: Hører mest på metall, rock, 70- og 80-talls musikk (pop og rock).

 

Lydbilde: ren lyd ev. ekstra bass.

 

kilde: laptop - NuForce uDAC-2.

kvalitet: MP3(320kbps), FLAC.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Basert på de musikksjangrene du lytter til vil jeg ganske raskt eliminere AKG K701 ja. Mange/en (god) del opplever dette som en kjedelig hodetelefon, men sannheten er at den gjengir lyd på et, etter mitt og mange andres skjønn, realistisk vis. Dessuten krever K701 sitt når det gjelder amplifikasjon, uten at jeg har grunnlag for å bedømme hvorledes uDac takler dette. Lydlekkasjen i begge retninger er dessuten formidabel.

 

Denon AH-D2000 opplever jeg som en veldig underholdende/morsom holdetelefon. Den er kanskje ikke like detaljrik og "oppløselig" som K701, men det tar den igjen ved sin basskvalitet og ikke minst basskvantitet - den leverer virkelig bass når det er påkrevd. Lettdrevet er den også. Den fremstår således for meg som en mer "tilgjenglig" hodetelefon enn K701.

 

Beyerdynamic-telefonen er jeg ikke kjent med. :)

Lenke til kommentar

K701/K702 er veldig detaljerte og har et enormt "ut av hodet lydperspektiv", men det hjelper lite når mangelen på bass gjør at dem kun er skikkelig bra på klassisk og storbandjazz (ja jeg har hørt dem med gode kilder og amp, og ja de var "innspilt"). At "mange" synes K701/K702 spiller på et realistisk vis, finner jeg merkelig når så mye i bunnen av frekvensområdet mangler. Prøv dem på R&B- eller kirkeorgelmusikk og du vil skjønne hva jeg mener.

 

K601 og K501 (utgått nå) synes jeg er mye bedre "allroundere" sammen med Sennheiser HD600/HD650 og Deonon D2000 og Beyerdynamic DT770/DT880/DT990 (ikke DT770Pro som er bassmonsteret :) til Beyerdynamic).

 

Du må nesten teste alle kandidatene for å finne ut hva du foretrekker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...