Gå til innhold

Powerbook G5?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Apple tenker mye estetisk og design (heldigvis), og det betyr også at de vil ha slanke maskiner. Og jeg kan ikke tenke meg at det er å lett å putte en G5 i en 1 inch tykk aluminiums mac, når de bruker 9 vifter i powermacen. Menmen, de må isåfall bruke en sterkt nedgradert G5, eller en mobil versjon.

 

Dagens powerbook benytter Motorola G4 7455 prosessoren. Denne er egentlig laget for max 1067 mhz i "embedded" versjon, men apple har klokket den opp til 1.42 ghz i powermacene.

 

Motorola kommer med G4 7457 og den er laget for å kjøres opp til 1.3 ghz i embedded versjon, og kanskje det er neste CPU i Powerbook?

 

Dessuten skal 7457 være utstyrt med 512kb L2-cache (256kb i 7455) og støtte opp til 4mb L3-cache (2mb i 7455). Den har også raskere buss (200 mhz), og kan benytte 400 mhz ddr minne.

Lenke til kommentar

En G5 som kjører 1.2ghz burde varmemessig og batterimessig klare å sitte i en PowerBook. Står testresultater på ibms hjemmeside. Tror heller ikke størrelsen vil være et problem. Når det kommer til produksjonskapasitet tviler jeg mer på om de er i stand til å produsere en PowerBook G5 for øyeblikket. Presset på den nye PowerMacen kan fort bli større enn hva noe Apple tidligere har opplevd. Dessuten holder G4 PowerBooken fortsatt godt følge med de bærbare PCene rundtomkring. Ser for meg billigere PowerBook G4 jeg. Og PowerBook G5 til omtrent jul.

 

Drømmen ville dog vært at Apple og IBM hadde klart å slippe PowerBook G5 samtidig som PowerMacen. Og dermed solgt de resterende PowerBook G4ene som low-end og G5 som high-end. Det ville virkelig satt mac på datamaskinkartet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...