Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Kan vann (flom) ødelegge bilen?


bb79

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei.

 

En motor fungerer utmerket selv under vann. Problemet er når innsuget kommer under vann og den suger vann inn til det indre av motoren. Dette bør unngåes for enhver pris.

 

Ellers så er ikke bilen vanntett som regel. Så interiør vil få gjennomgå om vann-nivået går over dørken i bilen og det får mulighet til å entre bilen. Elektriske koblinger er som regel veldig lite glad i store mengder vann. Men, jeg har sett biler sitt elektriske anlegg fungere selv under vann.

Lenke til kommentar

Èn ting er om den virker akkurat mens den er "under vann", en annen ting er om den virker et halvår etter.

 

Alt av koblinger, mansjetter, tettinger til lagre, osv. er laget for å tåle vannsprut. Her er det slik at jo nyere bilen er jo bedre, av et par grunner: 1) Nyere biler er laget for å være mer pålitelig, og siden elektronikken er en vesentlig del her er mye av forbedringene laget der, og 2) Tettingene fungerer bedre før gummien og det som skal holde den på plass er blitt dårligere.

 

Litt vann inn i en elektrisk kontakt et sted vil føre til at den korroderer over tid. Dette vannet kommer seg ikke ut av samme grunn som at det ikke skal komme seg inn. Det er lett å overbelaste denne tetningen om hele greia blir senket under vann, noe som vil slippe vann inn, men den blir ikke overbelastet av at det ligger vann inni den.

 

Alle mansjetter som holder på plass styrekuler, bærekuler, drivledd, osv. kan slipppe inn vann. Litt vann inn der, og prosessen med rust er påstartet.. og vil fortsette helt til det blir oppdaget.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...