Gå til innhold

Pavens besøk til Storbritannia


Anbefalte innlegg

Paven kom nylig til Storbritannia, hvor han var innom Edinburgh, London og Birmingham. Jeg vet ikke hvor stort dette har vært hjemme i Norge, eller om det har fått noe mediadekning i det hele tatt, men i Britiske nyheter har det vært stort oppslag, spesielt i aviser som the Independent. Nå er det absolutt ingen tvil over grusomhetene paven har dekket opp til fordel for kirkens gode navn og rykte, men da han ankom Edinburgh la han inn noen slag som mange fant under beltet.

 

http://www.guardian.co.uk/world/2010/sep/16/pope-speech-faith-uk

I also recall the regime's attitude to Christian pastors and religious who spoke the truth in love' date=' opposed the Nazis and paid for that opposition with their lives. As we reflect on the sobering lessons of the [b']atheist extremism[/b] of the twentieth century, let us never forget how the exclusion of God, religion and virtue from public life leads ultimately to a truncated vision of man and of society and thus to a "reductive vision of the person and his destiny" [Caritas in Veritate, 29].
(min uthevning)

 

Så også en ganske stabil respons fra Richard Dawkins til dette:

 

Vennligst ikke la dette bli enda en "Hvilken religion hadde Hitler"-tråd. En ting alle kan være enige om er at han motsa seg selv uttallige ganger, selv i Mein Kampf, noe som egentlig ikke ville vært så rart siden han var en mester av manipulasjon og propaganda. Det Ratzinger gjorde her var ikke å skylde på Hitler sitt potensielle fravær av religion som årsaken til Holocaust, men en såkallt ateistisk ekstremisme blant Nazi-Tyskland som en helhet. Er det noen som har noen respons eller forsvar til dette? Naturligvis er han klar over at årsaken til Holocaust var Nasjonalsosialisme som en politisk ideologi, hvorav flertallet av tilhengerne var religiøse, deriblant katolikker. Enten så er han helt forbanna tjukk i huet, en løgner (som ville vært i samme retning av hans tidligere forbrytelser, dog ikke i nærheten av samme dimensjon) eller så noen har noen dreti seg ut med talene til paven (sistnevnte er en usakelig naiv forklaring).

 

Er spent på å høre reflekterte meninger om dette. Jeg er klar over at paven ikke er noen intellektuell autoritet på noe som helst vis, men det skal mer enn ren dumhet for å utføre tabben han gjorde her.

 

EDIT: Btw, personlig innlegg nr 666!

Endret av EloX
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...