Gå til innhold

Trenger hjelp for valg av studier


M4ds

Anbefalte innlegg

Saken er sånn at jeg er på mitt andre jobbår/friår etter vgs, og jeg er fortsatt usikker på hva jeg skal bli. Da jeg gikk på vgs, tenkte jeg bare; "jeg vil bare bli ferdig med skolen, drit i å jobbe mye med karakterene". Dette resulterte i et snitt på 3,3 eller noe. Altså langt under det som burde være lovlig for meg personlig, synes nå jeg :/

 

Jeg strøyk på T-matte i 2.klasse, og har ikke gjort noe med det før nå. Jeg holder på å ta R1 + T-matte, og satser på å få en grei karakter i det faget. Jeg vurderer også å ta opp noen flere fag neste år, for å forbedre snittet. Men da tenker jeg: jeg er jo på ordinærvitnemålet, og da økes snittet vanligvis betraktelig for å komme inn på studier på de forskjellige skolene. Så er det egentlig noen vits? En jeg kjenner tok opp SAMTLIGE fag for å forbedre snittet, og gikk kun opp én karakter i snitt. Er det verdt det? Alle pengene? Og tida? De fleste ville sagt "ja", og jeg er delvis enig. Men så kommer spørsmålet da: hva skal jeg bli?

 

Motivasjonen er på bunn når jeg ikke aner hva jeg skal bli. Jeg kan sikkert ha en ny mening om hva jeg skal bli, hver dag. Det er ingenting jeg skikkelig BRENNER for, for jeg har noen kriterier som bestemmer hva jeg skal bli:

 

  • Lønnen må være minst 320.000(startlønn), og over 400.000 kr etter "kort tid"
  • Vil ikke være totalt a-sosial
  • Vil ha litt ansvar og ledelse
  • Kort og lett utdanning (ikke 100% nødvendig)
  • Vil helst forbli i Tønsberg (Vestfold) for å studere, da jeg har jobb og bosted allerede. Men hvis jeg må, flytter jeg
  • Respektert yrke

 

Jeg er interessert i data, men da tenker jeg på nettsider og slik programmering. Jeg kan xhtml, css og bittelitt php. Jeg er interessert i PHP, men synes det er vanskelig å lære meg det. Men programmering er absolutt interessant, tenkte da på NITH f.eks. Men da er problemet: jeg vil ikke sitte inne, alene for meg selv foran en PC, totalt uten kontakt med andre mennesker. Jeg er ikke typen som henger med folk som sitter og gamer WOW hele dagen lang, så jeg kunne ikke tenkt meg å være med dem ettersom jeg ikke skjønner alt de snakker om ^^

 

Har også en lidenskap for sport og fotball! Har spilt fotball i 10 år, så hadde ikke vært ille å jobbe med det heller. Men da er det vel ikke så mye som man tjener over 400.000 etter kort tid?

 

Markedsføring hadde jeg på VGS, og det syntes jeg var MEGET interessant. Jeg er en person som liker å fundere og tenke over ting, og tanker synes jeg er veldig interessant. Psykologi vurderte jeg en stund, men det er for høyt snitt for meg. Og altfor mye teori. Men, om emnet er interessant nok, kan det ikke bli for mye teori ;)

Men tilbake til markedsføringa: Det hadde vært kult å studere, men jeg vil ikke studere for å bli en telefonselger, eller en slags selger. Jeg er ikke særlig flink til å "overtale" folk til å kjøpe ting.

 

På en annen side, liker jeg å jobbe litt for meg selv, ha litt eget ansvar. Jeg jobber på butikk nå, og trives helst "bak scenen" i butikken, altså hente opp varer, kutte kjøtt etc., ikke være ute sammen med kundene. Men er ikke noe problem da, er bare at jeg trives best bak. Ja, jeg kunne godt vært programmerer. Men da vil jeg ikke miste det lille sosiale livet jeg har nå :)

 

Så, har dere noen råd til meg?

Endret av Mads7
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Snakk med en rådgiver på universitetet eller på NAV du. Helt ærlig virker du rimelig lite oppegående med dine "kriterier". Vil du bli noe må du finne motivasjonen din i det du virkelig vil, ikke lønna det betaler!

 

Og det finnes ikke "lett" utdanning med den holdningen!

Endret av Sacro
Lenke til kommentar

Programmering idag er ikke så asosialt som du vil ha det til. Som filmer lager det til... I dag jobber de sammen, du må være en teamperson hvis du ønskes å lykkes i det. Programmer i dag er mye større enn hva det var før i tiden.

 

Og ikke glem at du faktisk må kunne utrolig mye, og være skremmende kreativ nettopp fordi tilogmed naboen din kan PHP!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...