Gå til innhold

40" LED-TV til 5000 (Sharp LC-40LE600E)


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg skal nå gå til innkjøp av ny TV, og det var et TV på komplett.no som øyeblikkelig fanget min oppmerksomheten, nemlig Sharp 40" LED-TV LC-40LE600E! Fant ikke noe om denne på forumet, så derfor lurer jeg på om noen har noen erfaring med den, og om det er noen baksider (hva som helst) ved den jeg ikke legger merke til med tanke på at det virker som om man får VELDIG mye for pengene? Tar gjerne imot forslag/tips om andre TVer rundt samme størrelse/prisklasse så klart :)

 

På forhånd takk for svar!

 

Edit: Kan legge til at alt av input skal foregå via HDMI (Canal Digital HD-Dekoder, PC (DVI->HDMI, for både film og generell PC-bruk) og PlayStation 3). Lyd får jeg via stereoanlegg, så det er langt nede på prioriteringslista.

 

Edit2: Ser nå at den kun har 50Hz og ikke 100Hz, i tillegg til at flere reviews nevner at den gir "motion blur" til tider. Blir nok ikke denne allikevel da virker det som, men tar gjerne imot forslag til alternativer! Tenker jeg heller vil ha en med LED-belysning BAK fremfor på sidene, da det gir bedre bilde (etter det jeg har skjønt, og at den er noen centimeter tykkere gjør meg ingen verdens ting).

Endret av HaZnO
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har slått meg til ro med at det spiller ingen rolle for min del om det er 50Hz eller 100Hz, men har skjønt at denne TVen kom for ca et år siden, og lider noe "motion blur". Hvor mye, aner jeg ikke (noen som vet, og om det er noe man legger merke til ofte?). Jeg har kikket frem og tilbake, og føler jeg stadig ender opp på denne da den er back-lit med local dimming, men jeg lurer på om det har kommet noen nyere modeller (om det er back-lit eller edge-lit, eller "god gammel LCD"), men evt med bedre teknologi som gir bedre bilde til ca samme prisklasse? Skal som tidligere nevnt brukes til PS3-spilling, mye TV, noe film og PC.

Lenke til kommentar

Sharp 40LE600 er en god TV til 4990,-

 

Er motion-blur noe du legger merke til på middels LCD-TVer? Om ikke er det ikke noe særlig å tenke på på denne modellen heller. LE600 har LED baklys, men desverre IKKE lokal dimming (alle LEDene styres som én enhet). Det vil altså si at du ikke får de største fordelene med LED, men du får derimot et meget stabilt baklys med presis dimming (kan dimmes mer nøyaktig enn CCFL) og bra uniformitet. Kontrastmessig gir det god on/off-kontrast, men ikke ANSI-kontrasten som LED-TVene med lokal dimming kan vise til.

 

Største ankepunktet med TVen vil jeg si er middelmådig bildebehandling. Det vil si at SD-sendinger (vanlige TV-sendinger) ikke vil se fullt så bra ut som de kunne gjort. Da runder jeg av, for du finner mer informasjon om TVen her på forumet og ellers på nettet. Et bra sted å kikke er HDTVtest (de har riktignok testet en litt annen modell, med 100 Hz, men ellers gir det en veldig bra pekepinn på hva du kan forvente): http://www.hdtvtest....20091117160.htm

Endret av chrlod
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...